Bokserka za koju se sumnja da je muško šokirala posle zlata na OI: "E, sad se vidimo na sudu..."

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 33

Odlučila je da "presavije tabak"

Alžirska bokserka Imane Kelif, zbog koje i dalje traje najveća kontroverza Olimpijskih igara, odlučila je da posle osvojene zlatne medalje u Parizu ide na sud!

Naime, ona je odlučila da potraži pravnu pomoć zbog, kako navodi, hajke koja je vođena protiv nje i onih koji su istu pokrenuli.

- Gospođa Kelif kontaktirala je advokatsku kuću koja je podnela tužbu za teško internet uznemiravanje, preko centra za suzbijanje internetske mržnje u kancelarije pariškog tužitelja. Kriminalna istraga će utvrditi ko je pokrenuo ovu mizogenu, rasističku i seksističku kampanju, ali će se takođerfokusirati na one koji su podgrevali ovaj digitalni linč. Nepravedno uznemiravanje koje je pretrpela ova bokserska prvakinja ostaće najveća mrlja ovih Olimpijskih igara - rekao je njen advokat Nabil Boudi, a prenosi ESPN.

Imane je suvereno osvojila zlato na OI, a posle meča je imala poruku za javnost.

- Ja sam žena kao i svaka druga žena. Rođena sam kao žena, živela sam kao žena, takmičila sam se kao žena – nema sumnje. Naravno, postoje neprijatelji uspeha. To mom uspehu daje poseban ukus zbog ovih napada. Želim da kažem svetu da treba da se posvete olimpijskim principima i da ne treba da maltretiraju ljude. Ovo je poruka OI. Nadam se da će ljudi prestati da maltretiraju. Mi smo na Igrama da bismo nastupili kao sportisti. Nadam se da nećemo videti slične napade u budućnosti.

Imane Kelif Foto: AP/Tanjug

Podsetimo, MOK je dozvoilio i Imane i Tajvanki Lin Ju-Tingda se bore na OI, iako su imali višak muških hromozoma. S druge strane, Međunarodna bokserka federacija (IBA) ih je suspendovala.

- Rezultati uzoraka krvi koje smo uzeli od Kelif i Lin 17. maja 2022. u Istanbulu i potom 17. marta 2023. godine u Indiji su pokazali hromozome koji su nedozvoljeni u ženskom boksu. Zbog poverljivosti medicinskih podataka ne možemo vam pokazati rezultate testova, ali svi znate čitati između redova i zaključiti o čemu se rad. One su dobrovoljno pristale na davanje krvi, a testovi su pokazali da imaju nivo testosterona kao muškarci. Isto kao muškarci. MOK se boji istine. Mi ćemo učiniti sve da zaštitimo bokserke. Bokserke koje su oštećene će dobiti novac za sve ovo što se dešava - poručili su iz IBA.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    12. avgust 2024 | 10:18

    Kad ti uzmu krv....videcemo ali zensko nisi

  • ???

    12. avgust 2024 | 11:06

    Nebitno sta je,ako ima visak testosterona ,automaciki bi trebalo da bude suspendovana.Koliko je poznato smatra se dopingom.

  • Mile

    12. avgust 2024 | 11:28

    Odma se vidi ženstvenost kod ove ,,gospođice" pa ,,ona" bi Tajsona patosirala!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA