Vaterpolo reprezentacija Srbije  , finale Srbija- Hrvatska , Pariz OI, Olimpijske igre 2024 Foto: Tanjug/AP

Selektor Stevanović posle zlata na OI: "Da sustignemo Durenta..."; Jakšić poručio: "Daleko je Los Anđeles..."

 
 
 ≫ 
  • 0
Najnovije
17:02

Od Hrvata je na konferenciji bio Marko Bijač

O Riju 2016. godine?

- Pre svega, hvala na čestitkama. U momentu smo razočarani, mislim da nismo bili na nivou koji je potreban za zlato. Nismo bili na nivou kao u četvrtfinalu i polufinalu, nismo imali agresivnost da igramo protiv ovakve Srbije i zato smo razočarani. Mislim da kad neko vreme prođe, bićemo svesni sjajnog rezultata koje smo napravili. Verujem da svi igrači, sva struka i fedenracija može biti ponosna na ono što smo uradili tokom godine.

Kao šampion sveta došli u Pariz?

- Svaki turnir donosi nešto novo za sebe, znate. Da budem iskren, nismo mnogo razmišljali o rezultatima koji su bili iza. Fokusirali smo se samo na ovo, jer ipak nije mala stvar igrati na Olimpijskim igrama. Odbrana narednog Svetskog prvenstva, naravno, probaćemo da se pripremimo što bolje i da odbranimo tu veliku titulu.

Šta nije išlo Hrvatima?

- Mislim da je najveći problem bio početak utakmice. Ušli smo mekano u igru, dopustili smo da daju veliki broj golova. Oni su imali čak četiri gola prednosti, onda smo probali da ih stignemo, ali nismo uspeli. Promenili smo neke stvari, bili smo veoma blizu da se vratimo, ali nismo postigli gol nekoliko šansi. Srbija je to kaznila i nažalost, kao što sam rekao na početku, nismo bili na nivou koji je potreban za zlato danas.

O atmosferi?

- Naravno, moram da dam komplimente organizatorima za spektakularan događaj, ovo je veliko za sport. Mislim da svi koji su bili ovde da su uživali u lepom vaterpolu i lepoj atmosferi i to je veoma lepa stvar za naš vaterpolo.

17:00

Stevanović o amanetu od pre: "Imamo šansu i za četvrtu medalju u nizu"

Da vam dodatno znači što ste nastavili Dejanovim stopama, Jakšiću da poželim četvrto zlato, onda će Manda biti i ispred.

Stevanović:

- Kako nije, prethodna generacija je ostavila takav amanet, dva vezana zlata. Znamo da su jedini Mađari vezali tri, nije bilo toliko opterećenje, koliko je opterećenje bilo posle Tokija da ide naprasna smena generacija gde smo se tražili na svim takmičenjima od OI do OI. Na pravom putu smo bili u Dohi, ali su nam ti porazi trebali i bili potrebni da bi ispravili i bili kao sada. Treća OI u nizu, Mađarska je to uradila jedina pre nas, imaćemo šansu. Ali o tom-potom, da proslavimo, odmorimo i vratimo klupskim obavezama.

17:00

Jakšić o "stizanju" Durenta: "Uh, daleko je to..."

Da stignete Durenta?

Nikola Jakšić:

- On je optimističan, pitajte me pred Los Anđeles, ali ko živ, ko mrtav za četiri godine, ako možemo da stignemo i prestignemo. Sad ćemo da uživamo posle svega što smo prošli. Pričaćemo o tome za tri i po godine.

Stevanović:

- Biće mator, imaće 31 godinu.

16:57

Stevanović: "Zabranio sam im da čitaju sve, važno je bilo da budemo pravi"

Uroš Stevanović:

- Godinu i po dana, Dejan je nastavio posle Tokija, posle Splita su se desile promene stvarno jedan težak momenat, znate i svi. Ne bi se uopšte opširnije pričao i vraćao na to, najvažnije je bilo što smo verovali i posle svih poraza u četvrtfinalu od Mađarske na Evropskom prvenstvu, onda u Dohi. Bili su potrebni. Teško je bilo, ali su nam bili potrebni da bi izgledali kao što smo izgledali na Olimpijskim igrama od četvrtfinala. Kao što sam rekao i njima, sve te stvari i ego i mane i sujetu i strahove i nedoumice i manjak samopouzdanja i manjak vere, sve smo ispravili zbog poraza i svega, ostali smo grupa, sve što smo radili, radili smo zatvoreni mi. Radili smo za sebe, zabranio sam im da čitaju bilo kakve vesti, a ne daj Bože komentare, da se čuvaju i pokažu koliko vrede. Pokazali su, nema šta nama niko da priča, niti da nam neko sa strane kreira atmosferu i mišljenju, to treba smai da radimo.

16:54

Stevanović: "Nadam se da će Jakšić, Mandić i Ranđelović stići i Durenta jer je jedini sa četiri zlata"

U Kragujevcu smo razgovorali, da ima amanet Dejana Savića i da ćete reći posle finala?

- To je bilo ovo za skakanje u bazen, ali nisam ispunio. Nastavili smo ono što je prethodna generacija ispunila, sada su trojica trostruki olimpijski šampion, većina ima dve. Četvrta medalja je pred njima, videćemo kako i šta, nadam se da će Jakšić, Mandić i Ranđelović stići i Durenta jer je jedini sa četiri zlata.

16:53

Stevanović: "Nisam se opirao, jači su"

Trenuci kad se završavalo, je l planiran skok u bazen?

- Ja sam se držao Dejanove, pokušao sam da pobegnem, ali mi nisu dali. Šta ću, makar nekad tradicija da se sruši. Kako je Deki to, tako sam i u klubu dok je bilo trofeja, nije da sam imao želju da odem. Uhvatili su me i rekli da nema šanse, nisam imao snage.

16:52

Stevanović: "Pobedili su svoje strahove i zato su olimpijski šampioni"

Pričali ste da nije dobro ili da mora i može bolje, da li je to to?

Stevanović:

- Sada da, ovo je bila naša najbolja partija, ovo je bilo zbog njih. Najveći problem koji smo imali je glava i tu smo morali da vodimo računa kako ćemo da vodimo ne samo što se tiče igre, utakmica i Olimpijskih igara već dogovora, odonosa i svega. Momcima svaka čast, istrpeli su, pobedili su sve svoje mane. Tako bih rekao, sve svoje nedoumice, strahove i zato su olimpijski šampioni.

16:51

Stevanović: "Poklonio sam se Ćuku, ali videćemo da li završava karijeru"

Nakon poslednjeg pogotka ste Ćuku pokazali da skidate kapu

- Nije interno, poklonio se, njemu je da skinem kapu ne samo za taj gol, finale ili ovaj turnir, nego za ono što nam je doneo. Interne stvari, unutrašnje i ne što se tiče igre, atmosfere i ostaloga. On želi da završi, ali pričaćemo. Igrao je '16, '24, njemu Olimpijski ciklus traje osam godina.

16:50

Jakšić: "Šta nam je Đoković rekao? Čuvamo tajnu"

Nikola, rečeno nam je u miks zoni da je Đoković došao posle meča sa Australijom, kakav je motivicaoni govor?

- Osvojili smo zlato, zar treba nešto više da kažem? Naravno da je značilo kad vidimo takvu legendu, najvećeg sportistu na planetu. Značilo nam je, digli smo se, osvojili smo zlato, a ono što je rekao neka ostane tajna. Čuvamo i za sledeću Olimpijadu.

16:49

Uroš Stevanović: "Odbrana osvaja trofeje"

Uroš Stevanović:

- Mi smo pobedili ovo kao tim, ne samo u napadu. Sa napadom imate pobede, sa odbranom imate trofeje. Naš glavni cilj je bio da budemo što bolji u odbrani, ali svi zajedno, ne samo golman. Kako je turnir išao, bili smo bolji, posebno od četvrtfinala. Kao i svaki turnri, odbrana je ona što nam donosi trofej.

16:48

Nikola Jakšić: "Osvojili smo Olimpijske igre, to ću da kažem"

Koliko je bilo teško za tebe da osvojiš treću zlatnu medalju?

Nikola Jakšić:

- Šta mogu da kažem, tri Olimpijska turnira, ovo je bilo najteže, ali sam najviše uživao. Ovo znači previše za mene, mnogo više nego prethodna dva, jer nismo bili toliki favorit kao na prethodna dva turnira. Ali smo uspeli da podignemo sebe i takođe, veoma sam ponosan na saigrače, jer smo u poslednje dve i po godine imali dosta poraza. Podigli smo sebe i osvojili smo Olimpijske igre. Pokazali smo najbolje od sebe kad je najvažnije bilo. Šta drugo da kažem osvojili smo Olimpijske igre.

16:46

Stevanović: "Završili smo 4. u grupi, a onda prvi... To je to"

Uroš Stevanović:

- Šta mogu da kažem, kao i pre početka, vaterpolo je težak turnir. Naše iskustvo sa poslednje dve OI, gde imate loše dane kad igrate loše ili kad se nešto drugo desi, to je normalna stvar. Imali smo to iskustvo, onda naši porazi u grupi nisu promenili naše samopouzdanje, verovali smo u nas. Spremili smo se za četvrtfinale, a onda kad smo završili grupu bilo je bitno to što idemo u 1/4, a pogledajte sad. Završili smo 4. u grupi, a na kraju smo prvi. To je to.

16:44

Stiže selektor i kapiten Jakšić!

Evo ih, sve je spremno za početak konferencije.

16:42

Ipak još čekamo Uroša Stevanovića

Svi čekaju našeg selektora,

16:36

Evo ga naš selektor!

Čekamo Uroša Stevanovića da sedne za mikrofon i počne sa konferencijom.

16:30

Dobro nam došli na konferenciju za medije

Vaterpolisti Srbije su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, a sada će reč imati i selektor, kao i kapiten na konferenciji za medije!

Video: Košarkaši Srbije stigli u Beograd! Pešić poručio: "Trebalo je da igramo finale sa Nemcima, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA