"Osećamo se kao bogovi! Zovite nas vitezovima": Nikad moćnije reči Rašovića posle osvojenog zlata za Srbiju

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Svaka čast, momci!

Ne možemo da budemo ponosniji! Vaterpolo reprezentacija Srbije ponovo je donela zlato Srbiji sa Olimpijskih igara pobedom nad Hrvatskom od 13:11.

Svi naši momci su se osećali kao da su se popeli na Olimp. I zaista i jesu. Neverovatno je kakav put su prošli od svega što se dešavalo u grupi do konačne pobede.

Pred medije je stao i Viktor Rašović, kojem je sve ovo posebno emotivno palo zbog činjenice da se odigralo u Parizu.

- Plakao je, plakali smo svi, plakao sam i ja posle polufinala, imao sam nalet emocija, ono što je najbitnije je da nismo izgubili glavu od tog polufinala od radosti kada smo ušli u finale, znali smo da nas čeka još jedan korak ka zlatu. Izuzetno sam srećan i ponosan za ovakve stvari se živi, zbog ovoga se bavimo sportom, želim da čestitam ekipi, stručnom štabu, svima koji su verovali u nas. Čestitam Hrvatima na srebrnoj medalji i Amerikancima na bronzanoj. Izuzetno sam srećan što smo postali olimpijski šampioni u Parizu, u gradu u kojem sam igrao dve sezone sa rođenim bratom. Čekali smo taj trenutak čitav život obojica. Čestitke mojoj ekipi, verovali smo kada smo započeli ciklus da ćemo se vratiti. Kada je bilo najlepše.

A potom je za njim išao i Strahinja Rašović koji je imao zaista moćne reči i rekao da se vaterpolisti osećaju kao pravi bogovi posle pređenog puta.

- Osećamo se kao bogovi. Kao Bog se osećam i svi se mi tako osećamo. Tri medalje, tri zlata. Mislim da je svako na svoj način spektakularno doživeo, to je kruna karijere, pred ovoliko, 15.000-20.000 ljudi, toliko naših, euforija u svetu i Srbiji, to je nešto što ćemo pamtiti. Prisustvovali smo nečem najvećem u vaterpolu, pamtićemo to doveka. Našoj ekipi sve čestitke, šta smo prošli to je neverovatno. Čestitke i Hrvatskoj i Americi na medalji, mi smo izašli kao pobednici, pravi smo šampioni, ne volim nikad da se hvalimo, ali ovog puta moram reći da smo šampioni, pravi vitezovi i šta god, nazovite nas kako god hoćete. Hvala svima na podršci, jedva čekamo, hvala i svim sportistima koji su nas podržavali, hvala Novaku Đokoviću koji je došao kod nas posle poraza od Australije, to nam je bila takva injekcija jedna, hvala nama međusobno koji smo bili tim, ostali to do kraja. Mogu do sutra da pričam koliko sam srećan, mi smo šampioni, ovo je za sve nas. Srbija je ponosna zemlja, mala, ali ponosna. Mi smo poznati po sportu, srpskom inatu. Ovo je za sve nas. Od trnja do zvezda.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaši Srbije stigli u Beograd! Pešić poručio: "Trebalo je da igramo finale sa Nemcima, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA