Nikola Jakšić: "Kada je bilo najpotrebnije držali smo se zajedno samo nas 13 i niko drugi"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Bravo, Delfini!

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u finalnom meču savladala Hrvatsku rezultatom 13:11.

Naša selekcija je tokom čitavog meča kontrolisala dešavanja u bazenu i na kraju zasluženo slavila. Ovo je za Srbiju bila treća uzastopna zlatna medalja na Olimpijskim igrama, a svoje utiske izneo je kapiten Nikola Jakšić.

- Da budemo najbolji kada je bilo najpotrebnije i to je to. Uzeli smo to zlato, hvala Bogu. Ali pre svega, ovaj moj najstariji kolega, 40-godišnji Miloš Ćuk, on je pričao pre mesec i po dana da ćemo 11. avgusta da uzmemo zlato, tako da je on to pričao pre mene i prvi je verovao.

Stiče se utisak da su svi bili svesni snage naše reprezentacije i pored činjenice da početak takmičenja nije počeo kako je planirano.

- Izgleda na kraju da je tako, ali verujte mi, mi smo sebi najveći protivnik, možemo da izgubimo od bilo koga, možemo da dobijemo svakoga. Kao što ste videli u polufinalu četiri razlike, ili danas protiv ekipe Hrvatske koja je pored nas najbolja ekipa, da vodimo celu utakmicu 3-4 razlike. Kada igramo na nivou - mi smo ti koji se pitamo.

Naša reprezentacija od Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine osvaja medalje na ovom turniru

- Ne sećam se Sidneja, ali od Rija nadalje se sećam. Uspeli smo da osvojimo treće zlato zaredom i sad ide malo pauza, da odmorim malo i ja od vaterpola.

Za selekciju Srbije nastupa i Nikolin mlađi brat, Petar.

- Prva Olimpijada pa je osvojio zlato. Sedam debitanata - sedam zlatnih medalja. I ovi što su došli prvi put ovde nisu odustajali, bez obzira kako je grupna faza tekla. Čestitam momcima još jednom, svaka čast svakom od prvog do poslednjeg, čast mi je da budem kapiten. Vrhunski momci, vrhunski igrači. Ne možete da izdvojite igraca, svi smo igrali kao ekipa i to je glavni razlog zbog čega smo osvojili. Kad je bilo najteže držali smo se zajedno samo nas 13 i mislim da je to glavni razlog.

Nikola Jakšić je uz Mandića i Ranđelovića jedini sa tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama

- Osećaj je super, ali rekao sam, ova treća Olimpijada mi je najdraža. Nismo bili favoriti, ali smo pokazali da smo zasluženo osvojili. Mislim da ni ja nisam svestan šta smo uradili, ali bicu svestan za koji dan kad me popusti euforija.

(Telegraf.rs)

Video: Veselo u centru Beograda: Navijači prate finalnu utakmicu vaterpolista

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Свака част

    11. avgust 2024 | 17:04

    свим нашим спортистима на освојеним медаљама, и поред тога што су од стране америчких слугу под маском судија, у многим спортовима оштећени. Али стварно је отужно пратити ово утркивање певаљки и политичара ко ће им пре честитати на успеху.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA