"Pokazali smo da igramo najbolje kad je najbitnije, a niko nije verovao": Jake reči Dedovića posle zlata na OI

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Imao je šta da kaže

Vaterpolo reprezentacija Srbije je uspela da dođe do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, i to ni manje ni više nego pobedom protiv Hrvatske u velikom finalu sa 13:11. Delfini su tako po treći put uzastopno osvojili najsjajnije odličje.

Jedan od heroja ove pobede bio je i Nikola Dedović, koji je odigrao sjajno polufinale i finale.

- Kod nas nema ništa novo, po treći put Olimpijski šampion. Mislim da smo zaslužili, radili smo jako, pripremali smo se i verovali u nas kad niko nije. Mnogo puta niko nije, dokazali smo svima da smo najbolji i da igramo najbolje kad je najbitnije - rekao je Dedović, koji je potom rekao da je jednostavno presrećan.

- Presrećan sam što smo odigrali ovako turnir, verovali smo u nas same iako većina, skoro niko nije. Niko nije verovao, bilo je bitno samopouzdanje, važno je korak po korak. Mi ne govorimo pred medijima da se ističemo, ali turnir je dugačak, najvažnije je da prođemo grupu i tempiramo formu za kasnije. Izuzetno fizički naporan turnir, uradili smo sve što smo želeli i zasluženo osvojili.

On je istakao i to da nijedna utakmica na ovom turniru nije nimalo laka.

- Nije, nijedna nije laka utakmica. Na OI nijedna utakmica nije laka, ja sam bio u Tokiju, tamo je bilo veoma izjednačeno i teško a odigrali smo finale i to dve ekipe koje su bile četvrte u grupi. Apsolutno je turnir izjednačen, ali je najbitnije da ostanemo fokusirani i smireni do samog kraja.

Jedan je od vaterpolista koji je povukao kad je bilo najbitnije, ali, ne smatra sebe herojem.

- Da budem iskren, nikad ne obraćam pažnju na to, ja se trudim da od samog početka budem fokusiran na odbranu, da se skupimo i skoncentrisano pripremimo za svakog protivnika. Onda se otvori malo jednom, malo drugom, ali sve je to timski.

On je bio deo tima i pre tri godine na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Ne mogu da se odlučim, ali su različita. U onoj smo imali ekipu sa velikim šampionima, a bio sam ponosan i srećan što sam bio te družine, a isto mi je drago da smo pokazali da je selekcija Srbija tu i da svako ko je tu pripada. Svako ko je u 13 odabran, čak i više, koji su prošli kroz selekciju da svako pripada ovde i svako je doprinosom dao to da svi možemo da postignemo na kraju.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaši Srbije stigli u Beograd! Pešić poručio: "Trebalo je da igramo finale sa Nemcima, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA