Evo na kojem mestu se nalazi Srbija na tabeli medalja posle osvojenog zlata vaterpolista: Pretekli smo Hrvate

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 11

Napredovali smo za nekoliko pozicija

Fenomenalan uspeh napravili su vaterpolisti Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu i stigli su do nove zlatne medalje, što je ukupno peto odličje naše zemlje na najvećoj sportskoj smotri ovog leta i na toj brojci ćemo ostati.

Srbija je na ovim Olimpijskim igrama osvojila tri zlatne medalje uključujući ovu do koje su stigli vaterpolisti, a zajedno sa onim koje su uzeli Zorana Arunović i Damir Mikec u miksu u streljaštvu, kao i naš Novak Đoković u tenisu.

Srebro nam je donela naša Aleksandra Perišić u tekvondou, dok su košarkaši sve zaokružili bronzanom medaljom pobedom nad Nemačkom juče.

To znači da Srbija ima 3-1-1, te se posle ove zlatne medalje vaterpolista popela na 27. mesto na tabeli na Olimpijskim igrama.

Ovime smo pretekli Hrvatsku na konačnoj tabeli medalja, pošto će naše komšije ostati na 31. mestu sa dve zlatne, dve srebrne i tri bronzane medalje.

Ovo će ujedno biti i konačna pozicija, pošto se u finalu u košarci kod dama nešto kasnije sastaju reprezentacije SAD-a i Francuske, a one su svakako ispred nas na tabeli medalja.

(Telegraf.rs)

Video: Hrvati odvrnuli pesmu ispred bazena: Vatrena Hrvatica je posebno raspoložena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    11. avgust 2024 | 15:12

    Bolji smo i od Amerike gledajući broj stanovnika. Amerika bi trebala imati 150 zlatnih, ukupno 250 medalja da bude uspešna kao Srbija...

  • Nebojša

    11. avgust 2024 | 15:24

    Hrvatska 7 medalja, Srbija 5 medalja. Samo jos nedostaje da se kaze vaterpolo 13, kosarka 12, streljastvo 2, tekvondo 1 i tenis 1 Manja su zemlja od nas za najmanje trecinu. Ako uzmemo broj stanovnika ispada da je Srbija jaca i od Kine i USA. Sjajno je, da nije bilo sudija imali bi kosarkasko zlato i imali bi da nije bio nesrecan zreb i medalje od kosarkasica i odbojkasica. I to je to. NE POREDIMO SE SA DRUGIMA, GLEDAJMO SEBE.

  • Dragana

    11. avgust 2024 | 15:15

    Bravo momci ,zasluzena 🥇

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA