Avramović rekao da je Jokić najbolji u istoriji, a onda se ispravio: "Svi znate ko je moj omiljeni igrač"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 10

"Volimo Jokića, on je primer kako jedan superstar treba da se ponaša", poručio je Aleksa

Nakon što je "na brzaka" dao izjavu za srpske medije, Aleksa Avramović se pojavio i pred inostranim i govorio je o pobedi protiv Nemačke za bronzu i Olimpijskim igrama generalno.

Avramovića su na startu odmah pitali da li mu je ovo najvažniji dan u karijeri, na šta je strelac 13 poena protiv Pancera rekao:

- Jedan od najvažnijih. Dan kad sam rođen mi je najsrećniji... Ne, dan kad sam oženio svoiju suprugu, to mi je najlepši dan u životu. Ovo je drugi - počeo je Avramović kroz smeh i dodao:

- Utakmica je bila neverovatna, 40 sati nakon klasika sa SAD. Šta smo uradili, kako smo reprezentovali našu zemlju, kako je svet video Srbiju i kako smo se borili za našu zemlju i bili na ivici da dobijemo možda i najveći tim u istoriji. To je verovatno najbolja utakmica u istoriji košarke. Toliko MVP igrača na terenu, neverovatna utakmica, vodili smo veći deo meča. Hvala medicinskom stafu, doktorima i celom stučnom štabu na izuzetno pripremljenoj utakmici i kako su nas oporavili. Nismo bili tužni posle SAD, to je najbitnije. Da smo pali, bronza ne bi stigla. Čestitke i Nemačkoj, ponašali su se kao svetski šampioni.

Osvrnuo se i na Nikolu Jokića.

- Volimo Jokića, on je primer kako jedan superstar treba da se ponaša i to njegovo ponašanje van terena je neverovatno. Znam da on baš i ne priča sa medijima, poštujem to. Ne mogu da vam objasnim koliko je divna osoba i koliko mu znači da igra za Srbiju, da reprezentuije i svoj grad i porodicu. To važi i za ostale igrače - poručio je Avramović i nastavio:

- Dobrić, Davidovac, Milutinov, ja, Marinković, Gudurić, Petrušev, Plavšić, Jović... Nas devet radi prljav posao na terenu. iskreno. Morate da igrate odbranu, da se borite, trčite, pritiskate... A s druge strane imamo tri svetska lidera, Jokića, Micića, Bogdanovića. Bogdan je pravi lider, dok je Džoker najboji igrač poslednje dekade košarke. Za mene je najbolji u istoriji... Ne, jedan od najboljih u istoriji srpske košarke, jer je moj omiljeni igrač Dejan Bodiroga. Ali srećan sam što imam priliku da igram u Jokićevo vreme.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    10. avgust 2024 | 14:41

    Bravo momci,najbolji steeee

  • Iko

    10. avgust 2024 | 14:07

    Bogdan Bogdanovic je najbolji nas domaci igrac zadnjih 10-15gof ;)

  • Jelena

    10. avgust 2024 | 17:00

    Jeste Jokić dobar ali... Sjajan je u odbrani, ali kao šuter prosečan. Pišite malo o Aleksi Avramoviću, o Vasi Miciću, Guduriću. To su, po meni, sjajni igrači, strastveni borci na terenu, imaju srce tigra, lavovski igraju do kraja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA