Evo koliko iznosi nacionalna penzija koju su stekli košarkaši Srbije osvajanjem bronze na OI u Parizu!

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Još jednom veliko bravo za naše košarkaše!

Košarkaška reprezentacija Srbije je došla do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto su savladali Nemačku sa 93:83! Oni su se tako revanširali za poraz u finalu Mundobasketa Pancerima koji se dogodio pre godinu dana.

Srbija je pucala na najviši mogući plasman, želeli su Orlovi da dođu do zlata, međutim žreb je hteo da ih spoji sa Amerikom već u polufinalu.

Orlovi su odigrali sjajan meč i protiv Amerike, parirali su tokom 37 minuta, ipak su poraženi i otišli su u borbu za treće mesto. Tamo su bili bolji od Nemaca, Panceri su pali i Srbija je tako došla do bronzanog odličja.

Ovom pobedom i osvojenom medaljom, naša zemlja je došla do lepog novčanog iznosa, a izuzev toga je svkai od njih stekao pravo i na nacionalnu penziju.

Kako su osvojili bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, svaki od košarkaša ima pravo na dve prosečne zarade za decembar prošle godine, što je oko 165.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA