Španija je totalni vladar fudbala: Furija u spektaklu od osam golova osvojila zlato i na Olimpijskim igrama!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sjajno!

Fudbalska reprezentacija Španije za igrače do 23 godine postala je šampion Olimpijskih igara pošto je u velikom i uzbudljivom finalu porazila Francusku sa 5:3. Na taj način su postali i treća različita selekcija "Furije" sa zlatom ovog leta.

Nakon Evropskog seniorskog prvenstva i EP za igrače do 19 godina, Španci su uspeli da dođu do uspeha i u kategoriji igrača koji se skoro nikada ne okupljaju, a to će uticati i na globalan bilans države u konačnom poretku!

A krenulo je loše po njih, pošto su prvi gol primili već posle jedanaest minuta i to pošto je Enzo Milo sjajno uspeo da se snađe i iskoristi lošu reakciju Arnau Tenasa na golu. Ipak, totalni preokret je uskoro usledio.

Fermin Lopez u dva navrata, a zatim i Aleks Baena su do 28. minuta totalno "unakazili" rivala i uspeli da na pauzu odu sa dva gola viška. To je svakako bila psihološka prednost, koja ipak nije iskorišćena do isteka 90. minuta i sudijske nadoknade drugog poluvremena.

Najpre je u 73. minutu Magnes Akiluče uspeo da vrati nadu Francuzima, a onda je i posle VAR provere u dubokom dodatku došla šansa da se meč odvede u produžetke. To je uspeo da iskoristi Žan-Filip Mateta i golom sa penala izjednačio na 3:3.

Po jedna šansa u prvom produžetku propuštena je do stotog minuta, da bi Adrijan Bernabe Garsija potom asistirao Serhiju Kamelju i Španija je u poslednjih petnaest minuta ušla sa golom viška.

Konačan rezultat postavio je isti fudbaler i to nakon ispucavanja golmana Tenasa i u nadoknadi drugog produžetka postalo je jasno kome ide zlato oko vrata.

(Telegraf.rs)

Video: Legendarni srpski olimpijski as došao da podrži košarkaše: Ima jaku poruku za sve naše sportiste

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA