Jakšić obećao napad Srbije na krunu, pa poslao poruku saigraču: "Plakaće kada osvojimo zlato, sada ne mora..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Kapiten je briljirao opet

Vaterpolo reprezentacija Srbije je uprkos svim prognozama uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara pobedom protiv Amerike 10:6 i tako će u nedelju imati priliku da brani zlato.

Kapiten i najbolji igrač tima Nikola Jakšić ističe da stoji iza obećanja datog posle Grčke, a to je da se ide na zlato.

- I dalje stojim iza toga. Prvo čestitam ekipi, svaka čast od prvog do poslednjeg, preponosan sam na njih, samo mi znamo kroz šta smo sve prolazili u poslednje tri godine. Naravno ovu utakmicu zaboravljamo jer nismo ovde došli da bismo ušli u finale, došli smo da ga osvojimo. Takođe, imamo neki utisak da smo uspeli da malo vratimo za poraz košarkaša sinoć i nadam se da ćemo uspeti da osvojimo to zlato.

Strahinja Rašović se rasplakao tokom davanja izjave, a Nikola je imao poruku za njega.

- Eto, šta da vam kažem. Popričaću ja sa Strahinjom, plakaće posle kada osvojimo finale, ne treba još da plače. Nismo smo uradili ono što smo hteli. Lakše je malo, hvala Bogu što smo ušli u finale, ali opet ponavljam, nismo uradili ono što hoćemo i ono po šta smo došli, a to je ne da ga odbranimo, nego da osvojimo zlato.

On i brat Petar su članovi tima, a iskusniji ističe da ne može još da se poredi sa Pijetlovićima.

- Videćemo, nismo još kao braća Pijetlović, oni su osvojili zlatnu medalju, pitajte me posle finala ako uspemo da osvojimo. Šta da vam kažem, jako mi je drago što smo zajedno tu. Danas smo se pokazali u najboljem svetlu, betz obzira na rezultat mislim da to može biti još bolje i nadam se da će se to videti već u finalnoj utakmici.

Ne želi Nikola da prognozira novog rivala.

- Ne mogu iskreno da kažem, ko god da dođe biće pakleno, zasluženo su tu, tako da videćemo. Ako budemo igrali kao večeras i bolje možemo uzeti to zlato.

Na tribinama je imao podršku majke i devojke.

- Znači mi sva podrška i hvala Bogu i drago mi je što su svi bili tu da nas podrže i nadam se da će nam doneti, i već su nam talija, verujem da ćemo uspeti da se okitimo tom zlatnom medaljom . Svi su tu bili tu uz nas i kada se gubi i evo opet su. Ja se nadam da ćemo da ih obradujemo sa najsjajnijim odličjem.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Rađen za Telegraf o problemima u srpskom vaterpolu i Delfinima na OI: "Možemo do polufinala"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA