Igor Rakočević razočaran suđenjem i ponosan na Orlove: "Bilo je teško reagovati, moglo je biti drugačije!"

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Proslavljeni košarkaš komentarisao je utakmicu protiv Amera

Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde svih vremena na poziciji beka Igor Rakočević komentarisao je utakmicu Srbije protiv selekcije Amerike, koju su Orlovi izgubili.

Istakao je da svi moraju biti ponosni na Orlove i da neke loše emocije ne smeju da postoje.

- Svaki gledalac, igrač, trener, košarkaški radnik, svako ko ima ikakve veze s košarkom danas treba da bude ponosan zbog načina na koji nas je reprezentacija predstavljala na utakmici protiv SAD-a. I ne samo košarkaški, u tom smislu smo ih u velikoj meri nadigrali — 38 minuta smo bili bolji, igrali tečnije, brže, kolektivnije, s mnogo kvalitetnijim kretanjima u napadu, dodavanjima, i agresivnom i požrtvovanom odbranom - rekao je Igor Rakočević.

Pohvalio je i selektora Pešića, smatra da je uradio fantastičan posao u pripremi i vođenju utakmice.

- Kari Pešić je napravio igru gde je svaki igrač našao svoje mesto u ekipi, svi su igrali dobro, i tempirao im je formu savršeno. Zalaganje, želja za pobedom, timski rad i vera u sebe bili su na najvišem mogućem nivou. Pobeda je pripala ekipi koja košarkaški nije bila bolja na terenu, isključivo zbog individualnih kvaliteta trojice igrača.

Istakao je nekoliko igrača iz Amerike za koje smatra da su bili najbolji.

- Stef Kari, koji je bez ikakve dileme najbolji šuter svih vremena, Lebron, koji je sa svojih 39 godina igrao s onolikom željom i liderstvom, i na kraju Durent, koji ima "mid-range" (poluodstojanje) igru najbolju u NBA, doneli su Amerikancima pobedu.

Spomenuo je i ključni momenat meča po njegovom mišljenju.

- Ključni momenat, gde nismo imali sreće (a uvek je potrebno i malo sreće), desio se minut i po do kraja, kada nismo pogodili otvorenu trojku, a s druge strane Kari pogađa šut uz mnogo sreće, gde se lopta nekoliko puta odbila od obruča pre nego što je ušla u koš.

Nije mogao da ne komentariše suđenje, koje je očigledno bilo veoma loše.

- Sudije su takođe tolerisale NBA polazak u dribling (pogotovo Embidu), što je moglo biti suđeno kao koraci nekoliko puta. Mogao je i faul u poslednjem napadu da se napravi ranije (na primer, na Embidu), ali nismo imali tajm-aut, pa je bilo mnogo teže reagovati u tako kritičnim momentima - smatra Igor.

Na kraju je sumirao celu priču...

- U svakom slučaju, svaka čast našima, bilo je veliko zadovoljstvo gledati; pokazali smo celom svetu kako se igra košarka i bori za svoj dres! - sumirao je Rakočević.

Srbija je vodila 35 minuta utakmice, da bi u poslednjih 10 minuta opadala velika prednost koju su stekli u prve tri četvrtine. Na kraju smo ostali poraženi 95:91 i tako otišli u borbu za treće mesto.

(Telegraf.rs)

Video: "Danas je lep dan biti Srbin" Vojaž poslao moćnu poruku posle poraza Orlova: "Nemce ćemo da ošurimo"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    9. avgust 2024 | 11:56

    Kako bi lijepo bilo da tako otvorite OCI kad mezimce drzave FMP igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA