Stiv Ker zagrmeo posle pobede Amerike: "Mnogo mi je žao Srbije, Jokić je najbolji igrač na planeti"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Imao je razloga za slavlje...

Košarkaši Srbije poraženi su u okršaju sa Amerikom u polufinalu Olimpijskih igara rezultatom 95:91 i tako propustili veliku šansu da naprave iznenađenje i odu u veliko finale takmičenja u Parizu.

Trener američke selekcije Stiv Ker je odgovorio na dva pitanja srpskih novinara istakavši da je ovo bila najteža utakmica na turniru za njegov sastav i dodao je da mu je žao Srbije.

Trener, da li ste očekivali ovakvu igru?

- Da, rekao sam našim trenerima danas da će ovo biti naša najteža utakmica na turniru i tačno je kako sam i očekivao. Srbija je sjajan tim, vrlo su dobro vođeni i nikada nije lako pobediti tim treći put. Pobedili smo ih dva puta i nijedna utakmica nije bila toliko konkurentna i mrzim takvu situaciju. Imali smo osećaj da će ovo biti veoma teška utakmica i mislim da je Srbija odigrala savršenu igru. Pogodili su mnogo šuteva, Avramović je postigao četiri trojke u prvom poluvremenu, to se ne očekuje. Ali ovo je trenutak, ovo su Olimpijske igre i njihovi igrači su bili briljantni - istakao je Ker i dodao:

- Pojavili su se pod pritiskom, to je sjajan i klasičan tim. Igraju veoma angažovano, igraju odlično zajedno i iskreno sam ponizan, zaista ponizan što sam bio deo te utakmice. To je bila jedna od najboljih košarkaških mečeva u mom životu i uvek mi je žao tima koji izgubi u ovakvim slučajevima. Očigledno sam veoma srećan što smo pobedili, ali video sam neke srpske igrače kako plaču na terenu posle utakmice i bilo mi je strašno žao njih jer su uradili sve kako treba i igrali prelepu košarku. Kao što rekoh, vrlo sam zahvalan što sam bio deo toga.

Da li ste ikada zaista brinuli o konačnom rezultatu?

- Oh, naravno. Brinuo sam tokom cele igre, brinuo sam juče, brinuo sam. Nikola Jokić je najbolji košarkaš na svetu i srpski timovi uvek znaju kako da igraju. Pametni su, čvrsti su. Mislim da njihov tim ove godine nije bio najbolji šuterski tim koji su imali tokom godina. Večeras su morali da pogode trojke i svi su ih pogodili. Mislim da su postigli 15 tokom utakmice, ako se ne varam. Činilo se kao da su postigli svaki važan poen, ali smo imali dovoljno vremena da se vratimo i pobedimo. Bilo je veoma teško, bili su neverovatni.

(Telegraf.rs)

Video: Uklonjena zastava navijača Srbije u Parizu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    8. avgust 2024 | 23:47

    Jokic je sila od igrača. Tačno se vidi na facama svih americkih igrača neki "strah" kad on krene ka košu i znaju da ne mogu da ga zaustave. Lebron bude srećan kad uspe da napravi faul nad njim i ne bude 2+1 nego samo 2 bacanja.

  • Милан

    9. avgust 2024 | 00:18

    Питам се да ли је баш загрмео,или је само рекао то што тврдите да је рекао?

  • beware of organized gangstalking

    9. avgust 2024 | 04:02

    da zato je promašio deset trojki, bolje bi fejsal mulić odigrao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA