Stef Kari ubacio Srbiji 36 poena, pa otkrio kako je uspeo da namesti ruku: "Nisam pogodio puno..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 7

Najbolji igrač meča blista

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država porazili su Srbiju 95:91 u polufinalu Olimpijskih igara i tako se prema očekivanjima plasirali u finale Olimpijskih igara. Orlovi su uspeli da ispsute veliku razliku i u završnici ostali bez velikog podviga.

Junak trijumfa Amerike bio je Stef Kari, koji je meč završio sa 36 poena uz osam skokova, pa je u svim bitnim momentima bio čovek koji je svoj tim gurao ka uspehu.

Govorio je Stef o svom poverenju u šut i kako ga je izgradio na ovoj utakmici.

- Kada sam stigao, shvatio sam da treba da se fokusiram na igru. Iako nisam imao mnogo prilika i nisam pogodio puno tokom celog turnira, to nije umanjilo moje poverenje u trenucima koji su bitni. Imao sam dobre prilike da na početku igre zabeležim poene, što je pomoglo da zadržimo ritam. U četvrtoj četvrtini pogodio sam važan šut. Pogoditi veliki šut u tim trenucima je nešto što svi želimo. Bilo je važno da ostanem samopouzdan, bez obzira na to koliko sam pokušao.

Govorio je i o ključnim momentima u trećem kvartalu.

- Iako nismo igrali naš najbolji košarkaški stil tokom cele utakmice, znali smo da smo bili samo nekoliko poseda daleko od preokreta. Osetili smo to. U trećoj četvrtini smo se zapitali da li ćemo uspeti, ali imali smo osećaj. Prvih četiri minuta četvrte četvrtine su promenila sve. Diskutovali smo o našoj odbrani tokom priprema, znajući da će ona biti ključna za našu igru. Tokom prva tri kvartala nismo uključivali odbranu onako kako smo trebali, ali na kraju smo to shvatili.

Za Stefa je i ova pobeda dobra iako nije bila vrlo ubedljiva.

- Nisam se osetio loše jer nismo pobedili sa 15 ili 20 poena. Znao sam da mogu uticati na igru na različite načine. Osećao sam da se protivnik prilagođava i da igraju drugačiju odbranu. Oni su postigli mnogo poena, ali sam se trudio da ostanem fokusiran i uhvatim trenutak. Svaka utakmica je drugačija i sve više igrača doprinosi. Izazov nam je bio da se prilagodimo protivniku na njihovom terenu, jer su menjali svoju rotaciju, što im je pomoglo. Moramo bolje započeti utakmicu nego što smo to uradili večeras.

Na poluvremenu kaže da su shvatili da moraju da zapnu jače i iskoristili su momenat

- U poluvremenu, svi smo bili svesni šta treba da uradimo. Dobri razgovori o povezivanju na klupi su nam pomogli, a verovali smo da možemo pronaći pravu kombinaciju igrača za ovu utakmicu. Početak četvrte četvrtine je bio ključan. Osetili smo promenu u energiji u odbrani i iskoristili smo je. Svi smo se povezali kao tim, uzimajući u obzir da smo svi na svojim pozicijama postigli izvanredne rezultate. Bitno je da svi damo svoj doprinos kako bismo pobedili.

Svestan je da će u finalu protiv Francuske publika biti protiv njih.

- Nadam se da ćemo se na sledećoj utakmici suočiti sa sličnim izazovima. Ova utakmica će nas testirati, jer smo morali da se vraćamo u igru, a to su momenti koje ćemo zapamtiti. Svi smo prošli kroz teške trenutke i znamo kako je igrati u neprijateljskom okruženju. Uvek smo se borili da dođemo do pobede, posebno u ovakvim situacijama.

Govorio je i o taktici i promeni u poslednjoj deonici

- U poslednjem delu igre, promenili smo taktiku, sa više pritiska na loptu i više rotacija kako bismo isključili prednost protivnika. Nisu mogli lako da postignu poene i morali su da uzimaju teške šuteve, što je značajno uticalo na rezultat. Pritisak i intenzitet su bili visoki, a brza odbrana je stvorila prilike za nas. Očekivao sam da se Embid priključi i to je uradio - istakao je Stef Kari.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Vlahović otkrio šta mu je Bogdan Bogdanović poslao kad su izvukli Amere u polufinalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA