Tara u odsustvu Ivane i Milice stigla do zlata na OI: Amerikanka jedina uspela da preskoči sedam metara

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Malaika Mihambo je srebrna, a Džezmin Mur je bronzana

Večeras smo na "Sen Deniju" gledali veliko finale u atletici u disciplini skok udalj u kojem nažalost nije bilo naših Ivane Španović i Milice Gardašević. I samo jedna takmičarka uspela je da u jakoj konkurenciji preskoči sedam metara i tako osvoji zlatnu medalju. 

Zlatom se na kraju okitila neverovatna Tara Dejvis Vudhol koja je preskočila 7,10 metara u četvrtoj seriji, a interesantno je da je i u drugoj seriji imala skok od preko sedam metara (7,05m).

To će reći da je Amerikanka imala dva bolja skoka od drugoplasirane Nemice, Malaike Mihambo, koja je sa 6,98 metara osvojila srebrnu medalju u Parizu.

Treće mesto sa skokom od samo dva centimetra manje (6,96m) iz prvog pokušaja na kraju je dograbila još jedna Amerikanka, Džezmin Mur, koja je takođe završila na pobedničkom postolju osvojivši bronzanu medalju.

Malo je za taj podvig nedostajalo Larisi Japikino iz Italije (6,87m), dok su već daleko iza bile Ese Brume iz Nigerije (6,70m), Mone Nikols iz SAD (6,67m), kao i Alina Rotaru-Kotman iz Rumunije (6,67m), dok je šest skokova izborila i Akelija Smit sa Jamajke (6,66m).

(Telegraf.rs)

Video: Uklonjena zastava navijača Srbije u Parizu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA