On je "Spajdermen" OI i zbog njega se zlato slavi kao u transu: Ovaj snimak će vam izmamiti osmeh na lice

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Indonezija slavi!

Nisu sportovi samo fudbal, košarka, tenis, odbojka... Olimpijske igre postoje kako bi se promovisale i brojne druge discipline. Neke od njih su tradicionalne, neke novijeg datuma poput sportskog penjanja koje je bilo u žiži javnosti tokom prethodna dva dana.

Sport koji je u Srbiji takođe relativno uspešan zbog naše Staše Gejo je u Parizu dostigao neke nove visine i totalnu drugu dimenziju u odnosu na sve viđeno do sada. Takozvano brzo penjanje privuklo je svakog dana pune tribine.

Videli smo nekoliko obaranja svetskih rekorda u obe kategorije i finalne duele koji su doneli sjajne okršaje. Na kraju se zlatom uz drugi rezultat svih vremena okitio Indonežanin Vedrik Leonardo!

Istinski "Spajdermen" je zid prešao za 4.75 sekundi i dotakao potrebnu tačku, a ovo zlato, prvo za njegovu zemlju u Parizu proslavljeno je vrlo burno u njegovom domu, kao što možete videti na snimku ispod.

Do srebra je došao Kinez Vu Peng, dok je svetski rekord oboren u okršaju za treće mesto i on je sada u vlasništvu Sema Votsona - 4.74 sekunde.

Sem Votson Foto: Tanjug / AP

I Poljakinja Aleksandra Miroslav je tokom takmičenja dama dva puta obarala svetski rekord, koji je sada zaustavljen na 6.06 i ona je kasnije osvojila i zlatnu medalju.

(Telegraf.rs)

Video: Planine, mostove, fasade a i na sto ume da se popne: Devojka koja osvaja sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA