Srpski kajakaši složni posle šestog mesta na OI: "Držali smo se, sve padne kada čujete da start nije dobar..."

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Dobro su krenuli naši kajakaši, držali su dobar deo trke četvrto mesto, ali su na kraju posustali, što su iskoristili Ukrajinci i Litvanci

Muški četverac u kajaku završio je u finalu Olimpijskih igara u Parizu na šestom mestu, i tako ostao bez medalje.

Dobro su krenuli naši kajakaši, držali su dobar deo trke četvrto mesto, ali su na kraju posustali, što su iskoristili Ukrajinci i Litvanci.

Utiske nakon trke izneo je i Anđelo Džombeta.

- Mogu reći da i u kvalifikacijama i u polufinalu smo pokazali da smo na visokom nivou. Prvi start nas je poremetio, krenuli smo dobro tad, posle smo loše krenuli. Držali smo se do kraja, pobedili su nas oni koje smo mi pobeđivali. Nismo se potpuno oporavili, zbog toga mi je žao. Pokušaćemo da korigujeno ovo u naredne četiri godine - počeo je Džombeta.

Finale se održalo isti dan...

- Uglavnom dan kasnije bude finale i svi se regenerišu, ovo je malo ekstremno pa ko se kako snage, razumem da je to i zbog atmosfere i publike - rekao je Džombeta.

O maloj razlici na kraju govorio je Vladimir Torubarov...

- Kajak je specifičan, na otvorennom i najslabiji vetar može da utiče. Što se tiče naše trke sve smo uradili. Mislim da je kratko vreme između uticalo na nas. Ponavljanje starta… ne možete da verujete kako tada puca adrenalin i sve, a sve padne kada cujete da start nije bio dobar. Držali smo se, došlo je do rasipanja kod svih, ali kod nas malo više - rekao je Torubarov.

(Telegraf.rs)

Video: Slovenci upali među naše navijače ispred kafane, pa zapevali sa Srbima “Luka Dončić jedan je od nas”

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogo

    8. avgust 2024 | 15:10

    Najjace od svega su izgovori nasih sportista. Uvek ih sprece neke vise sile?! Treba da cute i da se stide, medjutim oni se dodatno brukaju kroz izgovore. Nikada brojnija i losija delegacija turista nije dolazila na izlet OI?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA