Ima tek 15 godina, a već je osvojila dve olimpijske medalje

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Sada je dvostruka olimpijska srebrna medalja, pošto je prethodno i u Tokiju došla do srebrne medalje, i prva na svetskoj rang listi

Posle osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama, mlada Kokona Hiraki uživala je u opuštenoj večeri sa porodicom, uz kako je istakla, ukusnu pastu.

Ova večera bila je prilika da 15-godišnja Kokona razmisli o velikom uspehu koji je postigla u Parizu.

Iako nije osvojila zlato kao neki drugi japanski skejtbordisti na Igrama, Hiraki je ponosna na svoj rezultat. Uspela je da izvede vožnje koje su joj donele medalju, koristeći trikove koje nije puno vežbala. Ovo je veliki temelj za njenu budućnost i još jedna srebrna medalja u njenoj kolekciji.

- Zaista sam srećna što sam osvojila medalju na drugim uzastopnim Olimpijskim igrama - izjavila je Cocona dan nakon takmičenja, a prenosi "Japan Times".

Kokona Hiraki Foto: Tanjug/AP

Istakla je da je najviše ponosna na treću vožnju, gde je dala sve od sebe.

Hiraki je postigla visokih 91,98 poena u prvoj vožnji, i bila je jedina od osam finalistkinja koja je prešla 90 poena na početku takmičenja. Ipak, u trećoj rundi, australijanka Arisa Tru je postigla 93,18, dok je Britanka Skaj Braun postigla 92,31, čime su Hiraki privremeno spustile na treće mesto.

Sa sigurnom medaljom pred poslednju vožnju, Hiraki je odlučila da ide po još. Njena "klinička" izvedba, uključujući "kickflip indy" i "wall ride", donela joj je konačno drugo mesto i još jednu srebrnu medalju, kao u Tokiju.

- Razočarana sam što nisam osvojila zlato kao u Tokiju, ali sam srećna što sam ostvarila svoj cilj - izjavila je Cocona. Za nju je važnije bilo pokazati najbolje skejtovanje u toj trećoj vožnji.

Kokona Hiraki Foto: Tanjug/AP

Hiraki je počela da se bavi skejtbordingom sa samo pet godina, inspirisana starijim devojkama u skejt parku.

Sada je dvostruka olimpijska srebrna medalja, pošto je prethodno i u Tokiju došla do srebrne medalje, i prva na svetskoj rang listi skejtbord parkova.

Pre povratka u Japan, Kokona planira da istraži Pariz, dok već gleda ka budućim izazovima. Los Anđeles 2028. je već na njenom vidiku, ali kaže da želi da unapredi svoje veštine i nauči više o skejtbordingu van takmičenja. Njena želja je da nastavi da promoviše ovaj sport širom sveta.

- Skejtbording je zabavan jer se svi zabavljamo zajedno - kaže Cocona, dodajući da se nada da će Igre inspirisati ljude širom sveta da počnu da se bave skejtbordingom.

(Telegraf.rs)

Video: Srbi obeležili teritoriju ispred Bersija: Ogromna zastava dominira

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA