Drama na OI: Svetskog rekordera izneli na nosilima, izgubio je svest posle jezivog pada

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Na kraju je završio u bolnici

Etiopljanin Lameča Girma, inače svetski rekorder u trci sa preponama, iznet je u sredu veče na nosilima sa Olimpijskih igara i završio je u bolnici u Parizu!

On je, naime, nezgodno pao tokom trke - kada je zapeo za preponu - te su mu lekari odmah ukazali pomoć, stavili kragnu i izneli sa staze.

Na kraju, "Lekip" je pisao i da je izgubio svest, ali je potom došao sebi i mogao je „da progovori nekoliko minuta kasnije“.

- Posle njegovog pada u trci sa preponama na 3000 metara, Lameča Girma je odmah dobio pomoć medicinskih timova na licu mesta. Naše misli su uz njega i šaljemo mu najbolje želje za brz oporavak. Pariz 2024 je u bliskom kontaktu sa OK Etiopije kako bi bio u toku sa njegovim stanjem - stoji u saopštenju čelnika OI.

Girma je, inače, osvojila srebro u trci sa preponama na 3000 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju pre tri godine. Takođe, osvojio je tri srebrne medalje na svetskim prvenstvima od 2019. godine. Svetski rekord sa vremenom 7:52:11 je postavio u Parizu prošle godine.

Inače, kada ej u pitanju ova trka, Sofijen El Bakali iz Maroka je odbranio olimpijsku krunu i pobedio sa vremenom 8:06:05. Nedugo nakon trijumfa javio se zbog Girme:


- Žalimo što je jedan od sportista pao u ovom finalu. Sportista iz Etiopije. Žalosno je što se to dogodilo. Bilo je respekta u konkurenciji među sportistima.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    8. avgust 2024 | 09:01

    Ni jedan protivnik nije prisao, a pobednik i ostali su slavili kao da se nije nista desilo. Nasi komentatori su tek posebna prica, jedan je toliko urlao zbog pobede Marokanca, da je sve vreme pricao kako jr ovo, ono....cak i posle ponovljenog snimka su samo rekli "ozbiljan pad".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA