Srbin je u finalu Olimpijskih igara: Istinska legenda izbacila Ameriku i boriće se za zlato

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Preokret u polufinalu

Proslavljeni srpski odbojkaš Nikola Grbić i u trenerskim vodama beleži fenomenalne uspehe, pa je nakon odličnij rezultata u klupskoj odbojci sada i na reprezentativnom nivou briljantan. Sa Poljskom je uspeo da se izvuče iz neprijatne pozicije i porazio selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 3-2 (25:23, 25:27, 14:25, 25:23, 15:13) za prolazak u finale Olimpijskih igara.

Nakon zlata na Evropskom prvenstvu 2023, kao i dve bronze odnosno jednog zlata u Svetskoj ligi, i srebra na Svetskom prvenstvu, on će imati priliku da osvoji i zlato na OI, a medalja je već obezbeđena!

I pored toga što su Poljaci krenuli bolje u meč, nakon određenih propuštenih prilika u drugom setu, usledio je veliki pad. Amerikanci su dominantno poveli sa 2-1 i bili jako blizu finala.

To im ipak nije dopušteno, otišlo se u peti set, a tamo je iskorišćena tek četvrta meč lopta za drugo istorijsko finale evropske selekcije na OI.

Prvu i jedinu medalju na najvećoj smotri svetskog sporta Poljska je osvojila 1976. u Montrealu i to zlatnu. U finalu Igara U Parizu sastaće se sa boljim iz okršaja Italije i Francuske.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Grbić: Veliki trofej, ali ništa nije kao zlato na OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aaaa

    7. avgust 2024 | 18:35

    Sve čestitke Poljacima!!!!Bravo za našeg Nikolu-legendu odbojke!!!🙏🙏🙏

  • Ssss

    7. avgust 2024 | 19:52

    Bravo za Nikolu Grbovića,svaka čast. On i njegov brat Vanja su bili vrhunski igrači reprezentacije Srbije.svetska klasa.Skidam kapu braći Grbovic za sve što su uradili za naš sport. Zelim da Vanja lovi dobre ribe ,mislim na pecanje.Veliko bravo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA