Britanski atletičar zagrmeo posle sudara i pada u Bibićevoj trci: "Francuz me je izbacio, bio sam spreman..."

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Nakon što se podigao i prešao ciljnu liniju u razočaravajućem završetku svoje trke, 25-godišnjak je primećen kako besno raspravlja sa francuskim trkačem Ugom Hejem

Atletska zvezda Velike Britanije, Džordž Mils, bio je umešan u sudar u završnim fazama svoje trke u kvalifikacijama na 5.000 metara za muškarce na Olimpijskim igrama i razmenio je ljutite reči sa svojim francuskim protivnikom. Na sreću, posle haosa, žalba je dovela do njegovog povratka u finale.

Mils je bio deo dramatičnog sudara u poslednjih 100 metara trke, nakon što je sudar nogu uzrokovao pad njega i još trojice trkača - Španca Tijerija Ndikumvenajoa, Dominika Lokinjomo Lobalua iz Olimpijskog tima izbeglica i Majka Fopena iz Holandije.

Mils, sin bivšeg engleskog fudbalera Denija Milsa, bio je iza prve šestorke kada je došao na završnu ravninu i izgleda da je zakačio noge trkača ispred sebe.

Nakon što se podigao i prešao ciljnu liniju u razočaravajućem završetku svoje trke, 25-godišnjak je primećen kako besno raspravlja sa francuskim trkačem Ugom Hejem.

Atletika, 5000 metara Foto: Tanjug/AP

U intervjuu za Eurosport, Mils je optužio Heja da je izazvao sudar, izjavivši: "On me izbacio. Francuz me izbacio."

Sva četiri trkača uključena u sudar podnela su uspešne žalbe, što znači da će im biti dozvoljeno da se takmiče u finalu na 5000 metara.

Dodao je: "Izgleda da je moj put možda bio zaustavljen. Mo Ahmed je pao na 800 metara do cilja i nekako sam uspeo da ga preskočim, pa sam mislio da sam se izvukao, ali onda, ulazeći u završnu ravninu poslednjeg kruga, bio sam uvučen unutra, gde sam želeo da budem, jer sam znao da će se otvoriti neka rupa. Otvorila se i bio sam spreman da krenem, i odjednom, bum, našao sam se na zemlji.

- Bio sam spreman. Ako pogledamo vrhunski tempo trke, odgovarao je trkačima na 1500 metara, pa je to bio moj plan. Obiđi celu trku, sedi unutra i ne troši energiju, dođi do poslednjih 100 metara, nije važno da li si deseti ili dvanaesti, moći ćeš da prođeš - rekao je Mils.

Na kraju su ipak svi koji su pali, odlukom sudija vraćeni u finale.

Podsećanja radi, u istoj trci naš Elzan Bibić završio je na 14. mestu.

(Telegraf.rs)

Video: Slovenci upali među naše navijače ispred kafane, pa zapevali sa Srbima “Luka Dončić jedan je od nas”

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA