"Đoković je među trojicom najboljih sportista ikada, ali jedan je neprevaziđen": Jaka izjava bivšeg šampiona

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 11

Rus je bio prvi reket sveta, a osvojio je i zlato na OI

Nekadašnji ruski teniser Jevgenij Kafeljnikov, svojevremeno prvi reket sveta, hvalio je Novaka Đokovića i njegov uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu!

Kafeljnikov je u maju 1999. zaseo na prvo mesto ATP liste, osvajao je Australijan ioen i Rolan Garos, a u izjavi za "Tennis Majors" je rekao da je Nole bez premca najbolji na svetu.

- Nema sumnje da je Novak najbolji teniser svih vremena, to je sigurno!

Štaviše, Rus smatra da je Đoković među trojicom najboljih sportista svih vremena na planeti.

- Bez obzira na to da li možete da ga stavite na isti nivo kao Majkl Džordan... Ja ne, jer sam odrastao idolizujući najvećem sportisti svih vremena, a to je Majkl Džordan – sve što sam želeo je da ga gledam kako igra uživo. Za mene je on uvek broj jedan, ali Novak je definitivno među prva tri najveća sportista svih vremena, nesumnjivo – sva dostignuća, rekordi koje je oborio, titule koje je osvojio.

Pored toga što je bio broj jedan i osvojio dve Grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji, Kafeljnikov je osvojio zlato u singlu za muškarce na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. Pohvalio je kako je Đoković prošao u finalu, rekavši da je zlatna medalja značajna.

- Rekao sam to i ranije, olimpijsko zlato je jednako važno kao i Grend slem titula. Tvitovao sam dan pre meča da je ovo finale najvažniji meč u karijeri Novaka Đokovića. Bio sam potpuno siguran u to. Da je Novak izgubio u nedelju, ceo život bi se kajao. Pobedio je i kasnije dokazao da su moji komentari tačni. Da budem iskren, sada je tako smešno videti Novakove navijače na društvenim mrežama – ranije su govorili da OI nije važne, ali sada smatraju da je važna, govoreći da je potrebno da on pobedi. Novak je od početka pokazao da je spreman da se bori i da sve što ima samo da osvoji to zlato.

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivno Novak Đoković stigao u Crnu Goru na zasluženi odmor

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dabovski

    7. avgust 2024 | 15:32

    Da je Majkl Džordan veliki igrač to ne treba raspravljati(strašan igrač i verovatno jedan od najvećih) ali,,Holivud”je ozbiljno poradio na njegovoj priči!!! Da je Đoković Amer verovatno bi se sada pričalo da je mrtva trka između njega i Džordana!!! Đoković je Srbin i on je za nas najveći sportista svih vremena!!! Glupo je raspravljati ko je najveći jer su karte u rukama veliki sila i one određuju šta je i kako je ne samo u sportu već se pitaju za sve živo!!! Tako da je za nas najveći sportista svih vremena a za ceo svet je najveći teniser svih vremena!!! Dovoljno 💪💪💪

  • Vodolijax

    7. avgust 2024 | 14:34

    Neko ko ima dve Grend titule nema pravo da o Novaku koji ima 24 išta priča.........posebno da on određuje da li je najveći ili treći........

  • Novak

    7. avgust 2024 | 15:34

    Đoković je osvojio sve što se osvojiti može. Sad da li je najbolji ili 2,3.... To nije važno. Mi kao navijači to selektirajmo jer svi mi volimo neki sport u kome je taj najbolji na svetu. Zato NOLE je rekao svoje kroz rezultat a mi se divimo i zato BRAVO NOVAĆE ĐOKOVIĆU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA