Košarkašice Srbije Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Težak poraz košarkašica Srbije: Marinine "lavice" se sa -18 protiv Australije oprostile od Olimpijskih igara!

 
 
 ≫ 
  • 7

Težak, bolan poraz. Košarkašice Srbije doživeli su pravi debakl u četvrtfinalu Olimpijskih igara od ekipe Australije, koja je odigrala gotovo perfektnu utakmicu i tako uskratila Marinine "lavice" borbe za medalje u Parizu - 67:85.

Vrlo loš meč su odigrale danas košarkašice Srbije. Uopšte tu nije bila prisutna ona energija koja ih je krasila u prva dva meča grupne faze protiv Portorika i Kine. Australija ih je jednostavno nadigrala u svakom segmentu, od odbrane do napada.

Australija je dominirala u svakoj četvrtini, imala ogromnu razliku u većem delu meča i naše devojke nisu imale nikakvo rešenje za Alanu Smit i Džejd Melburn, koje su na sve moguće načine "rešetale" koš reprezentacije Srbije.

Već prva četvrtina nam je dala nagoveštaj na koji način će se kretati rezultat na ovom meču. Australija se vrlo rano odvojila na vrlo opipljivu prednost, naše rivalke su pogađale gotovo sve što im je dolazilo u ruke i posle uvodnih 10 minuta košarke imale su +7.

Ništa se nije promenilo ni u drugom kvartalu. Neverovatne Melburn i Smit su se šetale kroz reket, a naše devojke nisu mogle da ih zaustave čak ni ličnim greškama. Borile su se Marinine "lavice", ali to je bilo dovoljno tek da razlika na poluvremenu ne bude toliko katastrofalna, već je iznosila +16 za Australiju (32:48).

Nastavio se pad u igri i u trećoj četvrtini. Srbija se u jednom momentu približila na 11 poena minusa, da bi nakon toga Australija napravila seriju od 17:0 i otišla na gigantskih +28. Marinine devojke smanjile su tu razliku samo na 24 poena pred završnih 10 minuta.

Tamo je samo bilo pitanje kojom će se razlikom ovaj meč i završiti. Nije uspela Srbija ni na koji način da zapreti Australijankama, koje tako zasluženo idu dalje i igraće protiv pobednika meča SAD - Nigerija u polufinalu.

Najnovije
12:42

KRAJ UTAKMICE Srbija - Australija 67:85

Dugalić je izborila dva bacanja posle faula Ezi Magbegor. I promašila je oba. Alana Smit srećom gubi loptu. Dugalić se ispravlja za promašaje, sada pogađa za dva.

Sami Vitkomb sada ima dva bacanja. Pogodila je oba, pa su i Australija i Srbija izgubile po loptu.

Stigle su sada naše devojke preko Nogić do koša, a ona je izborila i slobodno bacanje.

Pogodila ga je, ali je i Kajla Džordž stigla do poena. Nadija smanjuje na -18... I deluje da će to biti krajnji rezultat.

12:33

Q4 (8') Srbija - Australija 60:82

Trojka Nevene Jovanović, dvojka Alane Smit...

Potom i faul Saše Čađo nakon što je promašila trojku. Imaće dva slobodna bacanja Talbotova. Pogodila je jedno, ali Ivon Anderson gubi loptu.

12:29

Q4 (6') Srbija - Australija 56:77

Dugalićeva nije uspela da pogodi šut za tri poena, a onda faul Jovane Nogić. Spetljala se posle toga Talbot, a Maša Janković je ukrala loptu.

Umalo izgubljena lopta Srbije, a na kraju mrtva lopta i zaista izgubljena lopta. Kajla Džordž uvećava razliku na +21 za novi tajmaut Marine Maljković.

12:26

Q4 (5') Srbija - Australija 56:75

Dugalićeva pogađa trojku, a Jovana Nogić zatim još jednu, pa selektorka Australije mora ipak to da preseče i traži minut odmora.

12:25

Q4 (3') Srbija - Australija 50:75

Malo poena na počeku poslednje četvrtine. Ivana Raca je pogodila za dva, a Kejla Džordž je realizovala šut za tri.

12:16

Q3 (10') Srbija - Australija 48:72

Konačno koš Srbije za prekid serije 17:0. Anđela Dugalić pogađa trojku, ali odmah zatim stiže trojka Kejle Džordž...

Rampa Dugalićeve na šutu za tri poena nad Ejmi Atvel.

Dva bacanja posle toga za Džejd Melburn. Pogodila je jedno...

Izgubljena lopta Melburnove, a onda koš Aleksandre Katanić. Nakon svega Katanićeva pravi faul i nad Džejd Melburn za dva penala.

Pogodila je oba. Imali smo sreće na kraju, u poslednjoj sekundi faul Ejmi Atvel za tri bacanja, a njih će imati Nadija Smailbegović. Sve je uspela da realizuje.

12:10

Q3 (8') Srbija - Australija 39:67

Stižu dva nova slobodna bacanja za Australiju, a vrlo ih sigurno realizuje Džejd Melburn. Maša Janković gubi loptu posle toga, a Smitova nije precizna. Hvata skok Magden, ali je zatim izblokirana.

Da stvar bude gora, Anđela Dugalić je sada napravila faul nad Alanom Smit za dva penala, koja je pogodila.

Onda i trojka Sami Vitkomb.

12:06

Q3 (7') Srbija - Australija 39:60

Nema boljitka za naše devojke ni posle ovog tajmauta. Na svu sreću je i Kejla Džordž dobila faul u napadu. Maša Janković gubi loptu...

Na svu sreću i Australijanke su sada uspele da promaše, ali onda faul u napadu Maše Janković.

12:02

Q3 (5') Srbija - Australija 39:60

Uh, neverovatne Australijanke. Prvo Alana Smit, potom Stef Talbot i onda na kraju Alana Smit ponovo donose novu seriju Australijankama, koje kao da rešavaju meč ovim. Još će Smitova imati i bacanje, koje će realizovati.

Gubi loptu Jovana Nogić. Alana Smit je ne kažnjava na svu sreću. Ali tu je Sami Vitkomb, pa je sada +21... Tajmaut Marine Maljković.

12:00

Q3 (3') Srbija - Australija 39:50

Očigledno da Ivon ima problema sa povredom, a sada novi faul na šutu i to ga pravi Tina Krajišnik nad sada već čuvenom Alanom Smit.

Pogodila je oba, pa stiže trojka Jovane Nogić, koja potom postiže još dva poena i možda nam daje poslednju nadu da se vratimo u ovaj meč.

Anđela Dugalić nas spušta na -11, idemo!

11:39

POLUVREME Srbija - Australija 32:48

Zaustavile su se sada malo i Australijanke, koje prekidaju naš napad faulom nad Minom Đorđević.

Sami Vitkomb uvećava prednost na +18. Za kraj Ivana Raca uspeva da pogodi.

11:37

Q2 (9') Srbija - Australija 30:46

Tes Magden gubi loptu. Čađo pogađa trojku, pa konačno su krenule naše devojke! Izgubljena lopta i Australije, ali da li je moguće da Ivana Raca gubi loptu na drugoj strani... Brza četiri poena Džejd Melburn, a onda nova izgubljena lopta Ivane Race.

Faul Saše Čađo nad Kejlom Džordž i to će biti dva slobodna bacanja za Australijanku. Da sve bude gore, tu se sada i Ivon Anderson uhvatila za kuk.

Pogodila je Kejla oba penala. Sada izgubljena lopta Jovane Nogić, ali na svu sreću Kejla Džordž nije precizna.

11:33

Q2 (7') Srbija - Australija 27:40

Konačno je nešto promašila Smitova iz igre, ali skok hvata Australija... Ni Kajla Džordž nije precizna, pa Anđela Dugalić stiže do skoka. Nema organizacije, nema ideje... 24 sekunde su svirane našoj nacionalnoj selekciji.

Jovana Nogić postiže poene i tera Australijanke da zatraže minut odmora, mada su u totalnoj kontroli.

11:30

Q2 (6') Srbija - Australija 25:40

Iz minuta odmora, prve poene postiže Srbija preko Anđele Dugalić, ali Smit nastavlja da pravi probleme našoj odbrani, jer je sada faulirana. To nije glavni problem, jer je Tes Magden postigla trojku. Jovana Nogić to nije uradila.

Novi skok Australije, a onda na drugoj strani neverovatna Alana Smit dolazi do dva slobodna bacanja. Realizovala je jedno. Ivon Anderson neprecizna, pa razlika samo nastavlja da raste.

11:26

Q2 (4') Srbija - Australija 23:36

Mnogo se sada trči na sve strane, previše izgubljenih lopti i jednih i drugih, a sve se završava na najgori način - trojkom Australije preko Džejd Melburn. I onda pogodak Sami Vitkomb za +13 za rivalke. Ništa ne funkcioniše, Marina Maljković traži tajmaut.

11:23

Q2 (3') Srbija - Australija 23:31

Opet pogađa Smit i to uz prekršaj Maše Janković. Veliki problemi našeg tima, nema rešenja u odbrani za Alanu, koja je pogodila i dodatno bacanje. Da stvar bude još gora, Ivana Raca promašuje za tri, a Melburn povećava na +12.

Baš loše deluju naše devojke u ovim trenucima. Srećom lošu seriju prekida Anđela Dugalić, a Alana Smit gubi loptu i krade je Ivana Raca. Maša Janković pogađa i vraća nas na -8.

11:18

Q1 (10') Srbija - Australija 19:26

Odmah posle tajmauta, Ivana Raca poentira za dva poena. Džejd Melburn je faulirana, a Marijana Tolo ipak nakon toga promašuje za dva, što je srećna okolnost.

Nažalost ni Maša Janković ne pogađa ispod samog koša, a Nadija Smailbegović je napravila faul za dva bacanja i to nad Kejlom Džordž, koja je bez greške.

Raca je odlično prošla pored Etvel, ali je Džejd Melburn nadrealna. Pogodila je novu trojku, ali Ivana Raca to vraća, pa je nakon prve četvrtine sedam razlike.

11:13

Q1 (9') Srbija - Australija 13:21

Pogodila je Australijanka i dodatni penal, a odmah potom Dragana Stanković stiže do koša. Ista naša košarkašica pravi i faul na drugoj strani. Vitkombova gubi loptu, ali se ni naše devojke ne snalaze. Mnogo promašaja za sada, pošto to čine i Dragana Stanković i Ivon Anderson.

Australijanke odmah na drugoj strani stižu do koša preko Kejle Džordž, koja zatim pogađa i trojku. Tajmaut mora da traži Marina...

11:10

Q1 (7') Srbija - Australija 11:15

Ivon Anderson je pogodila za dva poena, ali nažalost na drugoj strani Sami Vitkomb uzvraća trojkom. Stef Talbot je napravila novi prekršaj nad Andersonovom, a naše devojke ne uspevaju još jednom da realizuju napad. Igra se prilično brzo, a iz svega stiže trojka Ivon Anderson, ali odmah i koš Alane Smit na drugoj strani i to uz faul Jovane Nogić.

11:07

Q1 (5') Srbija - Australija 6:10

Vrlo efikasan start utakmice! Alana Smit je sada položila loptu u koš, ali je i Maša Janković bila precizna na šutu. Ipak, ponovo loša komunikacija naših dama u odbrani i lagani poeni za Smit. Ivon Anderson nije precizna, a na drugoj strani mrtva lopta, pa posed pripada Australijankama.

Tina Krajišnik nije uspela da pogodi, a Australijanke uzimaju skok u odbrani. Faul prave naše devojke da prekinu ovaj napad.

11:04

Q1 (3') Srbija - Australija 4:6

Promašaj Australijanki preko Melburn na početku, a onda poeni Jovane Nogić, te Stef Talbot. Nažalost ne pogađa ni Tina Krajišnik, a Makbegor je bila uspešna i Australija vodi. Jovana Nogić je izjednačila rezultat, ali je Džejd Melburn takođe precizna.

11:01

Košarkašice su na terenu!

Početak meča je pred nama.

10:26

Evo gde možete da gledate uživo TV prenos meča košarkašica Srbija - Australija

10:21

Kvote na strani Australije

Svetski bukmejkeri daju daleko veće šanse za pobedu košarkašicama Australije, na koje je kvota svega 1,30.

Ukoliko mislite da Srbija danas može do pobede, možete lepo i da zaradite, pošto je kvota na trijumf naših dama čak 4,00.

10:18

Dobrodošli!

Poštovani čitaoci portala Telegraf Sport, želimo vam ugodnu dobrodošlicu!

Raspored nas nije "mazio" ove srede, pa je odlučeno da košarkašice dobiju matine termin od 11.00 časova, koji baš tako uobičajen.

Nadamo se da će srpske košarkašice uspeti da nas obraduju i da nastave uspešan početak današnjeg dana.

Video: Legendarni srpski olimpijski as došao da podrži košarkaše: Ima jaku poruku za sve naše sportiste

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lidija

    7. avgust 2024 | 12:34

    Od medalja sta smo uzeli uzeli,ostajemo na 2.Nikad gora olimpijada za Srbiju!

  • Mladen Pavlenic

    7. avgust 2024 | 12:22

    Horor olimpijada za nas 😏

  • Dax

    7. avgust 2024 | 11:41

    Hajde da se nadamo da će na kraju završiti kao košarkaši. 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA