Grci imaju svog Duplantisa: Osvojio zlato i uradio nešto što nije viđeno još od čuvenog Karla Luisa

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Miltijadis Tentoglu je učinio zaista neverovatan podvig

Neverovatni Miltijadis Tentoglu iz Grčke nastavio je da ispisuje nove stranice u istoriji atletike u disciplini skok udalj. On je sinoć stigao do nove zlatne medalje u zlatnoj kolekciji skočivši 8,48 metara i tako ostavivši iza sebe Vejna Pinoka sa Jamajke (8,36m) i Matiju Furlanija iz Italije (8,34m).

Ali ono što je dodatno impresivno jeste da je postao prvi još od čuvenog Karla Luisa, a koji je uspeo da osvoji dva vezana zlata na Olimpijskim igrama.

Legendarni Luis je to uspevao da uradi ne dva, nego četiri uzastopna puta. Svoju seriju započeo je u Los Anđelesu 1984. godine, produžio je u Seulu 1988. i Barseloni 1992. godine, a zaključio u Atlanti 1996. godine.

Nema sumnje da će Miltijadis Tentoglu pokušati da napadne ovaj istorijski rekord Karla Luisa, pošto mu je tek 26 godina, a već sada je šestostruki prvak Evrope, trostruki svetski šampion, a uz to ima i jedno srebro na Svetskom prvenstvu.

Svoju prvu medalju osvojio je u poljskom Bidgošču 2016. godine na Svetskom prvenstvu za mlade do 20 godina, kada je stigao do srebra sa skokom od 7,91 metara, dok je prvo zlato osvojio godinu dana kasnije u Grosetu na Evropskom prvenstvu za atletičare do 20 godina sa 8,07 metara.

Zbog svoje dominacije u ovoj disciplini, mnogi ga upoređuju sa Armandom Duplantisom, švedskim skakačem sa motkom, koji je na ovim Olimpijskim igrama oborio i svetski rekord preskočivši 6,25 metara.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Rađen o Đokoviću i zlatu na OI: "Želeo sam to... Lepo je čuti Bože pravde usred Pariza"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA