Novak Đoković se pojavio na HRT sa srpskom trobojkom: Njegove moćne reči oduševile su sve u Hrvatskoj!

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 8

Srpski teniser još jednom je pokazao gospodske manire

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković ostvario je enorman uspeh i doneo zlatnu medalju našoj zemlji na Olimpijskim igrama u Parizu, što je za sada uz odličje Damira Mikeca i Zorane Arunović jedina medalja Srbije u Francuskoj.

On je u ponedeljak prošetao čuvenim defileom šampiona u Parizu podno Ajfelovog tornja, a nakon svega toga razgovarao je za Radio Televiziju Srbije. Ali ne samo za njih!

Naime, i novinar Hrvatske radio televizije (HRT) želeo je da porazgovara sa Novakom Đokovićem, a srpski teniser je vrlo rado na to i pristao, a sve vreme oko sebe imao je orgnutu srpsku trobojku, koju je i nosio na pomenutom defileu ispred Ajfelovog tornja.

Srpski teniser se odmah setio Donne Vekić, koja je nažalost poražena u finalu od Ćinven Ženg iz Kine, čime joj je pripalo srebrno odličje. Istakao je Nole da je Vekićeva sjajna osoba.

- Žao mi je što je Dona Vekić izgubila u finalu, ali sa druge strane, to je ogroman uspeh! Ona je izvanredna osoba, mislim da može još mnogo toga da napravi u tenisu. Mislim da je ovo dokaz koliko ona može - naglasio je Đoković.

Srbin je potom pokazao koliko ceni sve zemlje u regionu, a posebno je bio srećan što su i braća Sinković stigla do medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama.

- Ovo su moje pete Olimpijske igre, većinu sam ulazio kao glavni favorit. Ovog sam puta uspeo i emocije su nezamenjive, neopisive. To je nešto što su legendarna braća Sinković doživela više puta. Oni su tu došli "kao u šetnju u parku" i osvojili još jedno zlato. Njima je isto drago, a meni je drago baš zbog njih. Fantastično je kada se na najvećoj sportskoj smotri dokažu male nacije kao što su Srbija, Hrvatska i druge zemlje iz regiona. Mislim da živimo san - rekao je Nole za nacionalni servis Hrvatske.

Potvrdio je za kraj Đoković koliko ceni nastup za Srbiju.

- Neuporedivo je sve u odnosu na Grend slamove, jer se na Olimpijskim igrama igra za svoju zemlju i svi to prate. Drugačiji je osećaj, pošto je tu više pritiska i očekivanja i više tenzija na terenu. Naravno, više motivacije i želje i volje. Kada se izgubi, doživi se emotivni krah. Sad sam doživeo najlepše moguće emocije. 

(Telegraf.rs)

Video: Srbi obeležili teritoriju ispred Bersija: Ogromna zastava dominira

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buki

    7. avgust 2024 | 08:41

    Dokovica za predsednika i eto mira na Balkanu.

  • dalibor

    7. avgust 2024 | 10:21

    Srbi nisu mala nego velika istorijska nacija, a koljaci dece i nacisti jesu mala i beznacajna nacija

  • Filip

    7. avgust 2024 | 09:43

    Srbija nije mala nacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA