Raste broj zaraženih koronavirusom na Olimpijskim igrama u Parizu

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Potvrđeno je više 40 slučajeva

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u utorak da je više od 40 sportista na Olimpijskim igrama bilo testirano pozitivno na prisustvo koronavirusa, čime je potvrđen rast u broju infekcija na globalnom nivou.

Kako javlja AFP, virus je pogodio i neke od favorita za medalje na ovim Olimpijskim igrama, a pre svega se među njima našao britanski plivač Adam Piti.

On je osvojio srebro na 100 metara prsno, nakon čega se nije osećao dobro i potvrđeno je da je "zakačio" koronu. Slična stvar desila se sa australijskom plivačicom Lani Palister, koja je posle trke na 1500 metara takođe osetila simptome.

- Kovid-19 je i dalje sa nama. Virus je u cirkulaciji u svim zemljama - rekla je Marija van Kerhove, koja je direktor prevencije u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO).

Kako je ona navela, virus nije kao i ostali koji više cirkulišu tokom zimskih meseci, već on neometano vrši "prolaz" i tokom leta.

(Telegraf.rs)

Video: Srbi obeležili teritoriju ispred Bersija: Ogromna zastava dominira

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA