Pešić posle Australije grmi i zbog Južnog Sudana: "Dok sam ja trener, Srbija ovo nikad neće uraditi"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 7

Dodaje selektor da je sreća što u košarci ima dva poluvremena...

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić komentarisao je utakmicu koju su Orlovi dobili protiv Australije posle preokreta i plasirali se u polufinale Olimpijskih igara!

Pešić se pojavio pred medijima pola sata nakon završetka tog duela i pokušao je da objasni šta se desilo pa je Srbija imala -24 i na kraju slavila.

- Svaka eliminaciona utakmica je mnogo teška sa nekog mentalnog aspekta, iako većina misli da je mnogo važno da budeš opušten. Da donosiš odluke sa samopouzdnajem u napadu. Ipak je totalno obrnuta situacija. Prvi put nam se desilo da smo pod tim značajem utakmice i da su nam noge otkazale. Nismo stigli ni da napravimo faul. Ne samo zato što su oni fantastični, pre svega mislim na Gidija i Milsa koji je dao 20 za poluvreme. Posle samo šest - rekao je Pešić:

- To samopouzdanje ti je potrebno za odbranu. Mi smo tu totalnopodbacili. Počeli smo da se gledamo, a oni su tu iskoristili i napali su naše spoljne igrače na granici faula. Ne kažem da je bio svaki put faul ili uopšte faul, i nismo u napadu mogli da pronađemo rešenja za agresivnu odbranu. Oni su dizali samopouzdanje, a mi smo se pretvorili u pratioce igre. Sva je sreća da u košarci postoje dva poluvremena, pa da možemo da se presaberemo i vidimo šta mi treba da uradimo. Pokazali smo ponos i karakter. Moram da kažem da je to bilo, ovako... Ne znaš šta je bolje, da li da loše počneš pa pobediš ili da držiš kontinuitet utakmice i dobiješ. Ja samza ovo drugo. Ponekad je potrebno da doživiš i ovakav meč na ovakvom turniru. Ja sam vama to i i govorio, vi me gledate bledo. Vas interesuje da li Jokić igra ili ne, da li ovaj igra ili ne, a ja vam objašnjavam da je Australija jedna fantastična ekipa i da mi nismo promenili odbranu i da momci nisu pokazali dodatnu želju za pobedom i ponos, mi bismo izgubili utakmicu. I onda bi krenulo da se objašnjava zašto smo izgubili, da trener nije uzeo tajm-aut, trebao je da drži Jokića 50 minuta da dobijemo utakmicu... I onda vi uzmete trenera pa izbistrite totalno, igrače ne puštate. Ali ja to volim, bolje mene nego drugo.

Osvrnuo se Pešić i na priču o suđenju, pogotovo kada je u pitanju utakmica protiv Južnog Sudana. Podsetimo, njihov selektor je tada rekao da su Orlovi pobedili baš zbog sudijskih grešaka na štetu njegovog tima

- Vi ste videli našu utakmicu protiv Južnog Sudana. Gledali ste šta se dešavalo ispod protivničkog koša, kad smo tražili visoke igrače. Koliko smo mi strateški napali ispod koša i preko Jokića, Milutinova i Petruševa. Jedanput se svirao faul, jedanput nije. Počela je utakmica, Bogdanović kao naš najbolji spoljni igrač, je dobijao udarce u proklizavanju. I mi smo dobili meč. Ni sada ni na jednoj utakmici nismo komentarisali suđenje. Srbija ne komentariše suđenje dok sam ja trener. Mogu svi, ali trener ne može.

- Međutim, protivnički trener Južnog Sudana je bio više okrenut sudijama nego nama. Međutim, desilo se da su oni izrazili nezadovoljstvo, ali staro pravilo "onaj ko izgubi ima pravo da se ljuti." Ni mi nismo bili zadovoljni suđenjem, nije pronađen balans u toj utakmici, sudije nisu napravili kriterijum. To se dešava. Jedan bivši sudija, među najboljima u Evropi, juče je rekao da je suđenje prešlo u crvenu liniju i da je bilo previše grešaka, a neki mediji su napisali da je Južni Sudan od nas izgubio zbog sudijskih grešaka.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    6. avgust 2024 | 19:44

    Gari:) ,imas najboljeg igraca na svijetu ,a rebi se igra svodi na Micica ,koji zna dobro da probacuje loptu kroz noge i nista drugo! Sad fino ,ljudski pitaj Jokica ,kako cemo protiv amera! Nemoj da si sujetan!

  • Eki

    6. avgust 2024 | 18:32

    Obe utakmice si trbao da izgubis

  • Vodolijax

    6. avgust 2024 | 18:39

    Ovaj početak tekstakao da sam ja pisao......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA