Legendarni srpski olimpijski šampion došao da podrži košarkaše: Ima jaku poruku za sve naše sportiste

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Izabranici Svetislava Pešića igraju vrlo važan meč

Košarkaška reprezentacija Srbije će u okviru četvrtfinala Olimpijskih igara odmeriti snage sa Australijom, a taj meč je na programu od 14.30 časova.

Orlovi su se u doigravanje plasirali sa drugog mesta u grupi, pošto su savladali Portoriko i Južni Sudan, a izgubili od Amerike.

Pred ovaj susret poruke podrške našim košarkašima, ali i svim našim sportistima na Olimpijskim igrama poslao je Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek.

- Pa, iskreno da vam kažem, došao sam da podržim ne samo košarkaše nego sve naše sportiste. Hvala Bogu, mogu da uđem i ulazim na basket, našli smo pauzu u rvanju pa smo ja i predsednik saveza odlučili da podržimo košarkaše. Ja se nadam najboljem rezultatu, da će već da nas krene nekako, nek bude to sada od košarkaša pa čekamo odbojkašice. Sutra nas očekuju opet rvači, ja se nadam najboljim rezultatima. Olimpijske igre su teške. Nije ovo neka katastrofa, imamo već dva zlata. Čestitao bi Novaku i Damiru i Zorani koji su osvojili zlatne medalje, ali na našim sportistima je da se maksimalno fokusiraju, da ne obraćaju pažnju na druge stvari sem na njihov nastup i ja se nadam još kojoj medalji na OI.

Upitan je i da li je, kao osvajač zltne medalje na Olimpijskim igrama dao neki savet našim sportistima.

- Iskreno da vam kažem, ne bi da ih ometam. Svakako nameravam da odem u Olimpijsko selo, ali teško je doći do ulaza, nažalost nemam tu akreditaciju. Ja se nadam sutra kada naši rvači dođi do plasmana za medalju da ćemo onda ja i predsednik otići u Olimpijsko selo. I naravno, ko god bude trazio bilo kakav savet rado cu mu dati, i podrzati bilo koga od njih. Jer se oni bore za našu zemlju i svaki sampion koji je bio Olimpijski pobednik smatram da treba da da maksimalnu podršku nasim sportistima koje očekuje teška borba na borilištima. Mi smo tu da ih podržimo i mislim da je to sada naš zadatak.

Istakao je da očekuje jednu medalju u rvanju.

Ja se nadam jednoj medalji, sigurno. Olimpijske igre su čudna stvar i vidimo da su nasi veliki sportisti ispali. Nažalost Španovićka nije ušla ni u finale. Teško je sada reći ko će osvojiti ko neće, nadali smo se i kod boksera i kod dzudista. Ja verujem u jednu medalju u rvanju, gde ćemo nastaviti kontinuitet od Rija. Sve što bude preko to je bajka i pesma.

(Telegraf.rs)

Video: Slovenci upali među naše navijače ispred kafane, pa zapevali sa Srbima “Luka Dončić jedan je od nas”

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA