Zbog čega Sandra više nije Perković, nego Elkasević? Evo ko je muž bronzane Hrvatice sa Olimpijskih igara

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Reč je o još jednom poznatom sportisti

Hrvatska je večeras pored svog imena upisala i petu medalju na ovim Olimpijskim igrama, a ona je bila delo neverovatne Sandre Elkasević, koja je uspela da pripiše sebi bronzu u disciplini bacanje diska u atletici. Mnogi su se, ipak, zbunili kada su prvi put pročitali njeno prezime.

Naravno, svi daleko bolje poznaju hrvatsku bronzanu atletičarku po njenom devojačkom prezimenu Perković, a Sandra je na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu i 2016. godine u Rio de Žaneiru donela Hrvatskoj zlatne medalje.

Ovoga puta morala je da se zadovolji bronzanom medaljom, a sve uz pomoć svog muža i trenera, Edisa Elkasevića, koji joj je velika podrška na svakom životnom koraku.

Zanimljivo je da je Edis Elkasević takođe poznati sportista i atletičar, pošto se bavio bacanjem kugle, a osvojio je Svetsko juniorsko prvenstvo 2002. godine.

Iako se nije u potpunosti adaptirao nakon toga na seniorski nivo, takmičio se na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine, a zatim i na Svetskom prvenstvu u atletici godinu dana kasnije, ali ipak nije uspevao da se domogne finala.

Najbolji njegov hitac u disciplini bacanje kuglom iznosi 20,94 metar i ostvario ga je u Velenju 2005. godine. Zanimljivo je da se posle toga posvetio i bacanju diska, što je disciplina njegove supruge Sandre.

Zajedno su sarađivali još od 2013. godine, a interesantno je da su se venčali 31. decembra 2023. godine od kada Sandra i nosi prezime Elkasević.

(Telegraf.rs)

Video: Jevrosimović o herojskom nastupu Angeline Topić i očekivanjima od Ivane Španović i Adriane Vilagoš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    6. avgust 2024 | 08:08

    Da li je neko možda uspjeo da vidi kako je Edisova hanuma pokazala "tri" aludirajući da joj je ovo treća olimpijska medalja. Normalno je da podigne tri prsta kao mi, al' da je to uradila, sigurno bi joj šaku otkinuli kada se vrati kući u lijepu njihovu.

  • Auuu

    6. avgust 2024 | 07:22

    Pa koga to interesuje? Ako su ti hrvati toliko dobri, idi kod njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA