Evo šta je Armand Duplantis zaradio obaranjem svetskog rekorda na OI: Hoće li mu Švedska nešto dati?

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Čeka ga bogata nagrada

Neverovatni švedski atletičar, Armand Duplantis ponovo je oduševio čitavu planetu, pošto je u velikom finalu skoka sa motkom na Olimpijskim igrama u Parizu na stadionu "Sen Deni" oborio svetski rekord preskočivši 6,25 metara i osvojivši zlatnu medalju.

Time je naravno nadmašio svoj prethodni rekord za centimetar, a zbog čega ga očekuje vrlo bogata nagrada.

Naime, Svetska atletika najavila je još pre početka Olimpijskih igara da će svakog šampiona darovati sa 50.000 američkih dolara, a interesantno je da i za svetski rekord postoji dodatni bonus.

On takođe iznosi 50.000 američkih novčanica, tako da je faktički Duplantis samo na osnovu svog skoka inkasirao 100.000 dolara večeras.

I dok se u Švedskoj njegov uspeh slavi, postavlja se pitanje da li će ova država kao što to rade mnoge druge darivati Duplantisa. Verovali ili ne, neće!

Naime, Švedska je jedna od retkih zemalja koja stoji pri stavu da neće novčano podsticati medalje na Olimpijskim igrama, a u toj grupi se nalaze Norveška i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Duplantisu ostaje ništa osim časti za nastupe za Švedsku, ali će svakako lepa nagrada od Svetske atletike sigurno odlično dobro doći Mondu.

(Telegraf.rs)

Video: Jevrosimović o herojskom nastupu Angeline Topić i očekivanjima od Ivane Španović i Adriane Vilagoš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA