Košarkaši Srbije se "zavijeni" spremaju za Kengure: Evo šta su Micić i Jokić imali na kolenima tokom treninga

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Uh...

Košarkaška reprezentacija Srbije pred sobom ima duel u okviru četvrtfinala Olimpijskih igara u Parizu, gde će igrati protiv Australije u utorak, 6. avgusta s počekom od 14 časova i 30 minuta. Ove dve selekcije su nedavno igrale i prijateljski meč, gde su slavili "Kenguri".

Srbija se priprema za duel koji je može odvesti u borbu za medalju, Orlovi će u eventualnom polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Amerika - Brazil, pa ćemo po svemu sudeći verovatno videti duel SAD-a i naše zemlje, ukoliko padnu Kenguri.

Spremaju se polako Orlovi, ali prve slike sa treninga naše selekcije bi mogle da budu i pomalo zabrinjavajuće.

Prvo su Nikoli Jokiću zavijene ruke, a onda je i Vasilije Micić sedeo sa uvijenim kolenima. Taokđe, ubrzo je i Nikola Jokić na svoja kolena stavio kese sa ledom.

(Telegraf.rs)

Video: Tomašević: Neće biti lako protiv Australije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sharac

    5. avgust 2024 | 16:24

    O cemu se ovde radi, pisao sam o tome vec. Nas sistem, koji ja zovem hrtovski sistem, je jedan nefikasan sisem to jest skupo kosta. Igra se dug napad i ima se manje pokusaja kao rezultat plus koljena proporcionalno vise stradaju nego kod tima koji igra kraci napad, npr. Catch-and-shoot, pokretni napad i sl. Manji broj pokusaja znaci da se preciznost mora drzati na 40 pa i 50%. Cak i da odlucimo da igramo catch-and-shoot, mi nismo utrenirani za to. Za takav stil ti moras sabiti enormnu kolicinu treninga u limitirani vremenski okvir i naglasak je na intenzitetu. Komponente MMA treninga su obavezne jer tu je intenzitet sve - u par naleta dokrajcis protivnika da ne zna sta ga je snaslo. Hrtovski sistem moze da donese pobedu kao sto smo videli protiv Sudana. Ali ta pobeda je obicno Pirova to jest skupa. Oporavak je dug, duzi nego kod nehrtovskih sistema. Nas je spasila preciznost trojki Bogdana protiv Sudana. I da ne zaboravimo, kod hrtovskog sistema procenat slobodnih pada na 50%. Na jednoj strani, imas manje prilike za shut te igras vise unutra, prikupis vise slobodnih, ali su ta slobodna pirova posto ih iskoristis samo 50%. U tom je cela magija catch-and-shoot sistema ili pokretnog napada Njemaca. Protiv Australije jasno je kao dan da se Gidi mora imobilisati po svaku cenu, narocito u prvom poluvremenu ne sme mu se dati da se razigra niposto. Drugo, treba pokusati ubrzati napad sa Davidovcem. Da ne zaboravim: niposto, niko, ni pod razno, ne sme polagati loptu u napadu. ZAKUCAJ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA