Novak Đoković - Karlos Alkaraz Foto: TANJUG / STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Karlos Alkaraz posle poraza u finalu OI: "Srećan sam zbog medalje, ali sam malo i razočaran..."

 
 
 ≫ 
  • 0

Činjenice

  • Novak Đoković je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama!
  • U velikom finalu je bio bolji od Karlosa Alkaraza iz Španije!
  • Prvo će se medijima obratiti Karlos Alkaraz.
Najnovije
18:58

To je to - sad čekamo Novaka

Završio je svoju konferenciju Karlos Alkaraz, sad čekamo Novaka Đokovića.

18:44

Alkaraz je najmlađi koji je igrao finale: "Mnogo sam srećan što sam osvojio prvu medalju"

Najmlađi si koji je igrao finale, koliko ti znači za samopouzdanje?

- Iskreno, mnogo sam srećan što sam osvojio prvu medalju, što sam se borio za zlato, doneo sam srebro kući, to je poseban momenat za moj život, moj tim, Španiju. Mislim da su srećni što sam doneo medalju, iz ovoga moram da naučim, ovo je bitan momenat moje karijere, za nastavak turnira, biću najbolja verzija sebe u narednim momentima.

18:41

"Zaslužio je"

Za Novaka je ovo bilo verovatno poslednji put da je mogao da osvoji zlato?

- Bilo je blizu, 7:6, 7:6, i odlučujuči poeni su doneli razliku, on je tada podigao nivo, ja nisam mogao da ga dovedem u nevolju, zaslužio je, bio je bolji.

18:40

"Osetio sam da sam malo razočarao Špance..."

Koliko ti je emotivno?

- Očigledno sam osetio da sam malo razočarao Špance, mnogi su želeli moju zlatnu medalju. Ja takođe, radio sam za to, nije se desilo, zato sam bio emotivan na kraju, nisam mogao da napravim ponosne sve Špance, nisam mogao da vidim stvari posle meča jasne, zato sam bio emotivan. Sada vidim da sam ih načinio ponosnim i ponosan sam kako sam prezentovao Španiju.

18:38

"Čuo sam da Novak želi zlatnu medalju"

Da li video da je Novak posebno gladan za ovim zlatom?

- Čuo sam mnogo puta da Novak želi zlatnu medalju, svake OI je igrao i na kraju je uspeo. Želeo sam da osvojim zlato, rekao sam to. U teškim momentima, on je igrao neverovatno. To je zbog čega sam video da je gladan za ovim zlatom da ide na to i to je to. VIdeo sam da je gladan i da želi tu medalju bio je bolji, zaslužio je da pobedi.

18:36

"Moram da naučim iz ovoga..."

- Moram da naučim iz ovoga, 2023. godine sam rekao da moram da naučim posle poraza od Novaka ovde na RG, sada je isto, moram iz ovoga da naučim, imam iskustvo i biću bolji igrač. Ovaj turnir je poseban za mene, do kraja karijere ću pamtiti to. Igrao sam sa Rafom, gledao sam ga kada je uzeo medalju na OI, bile su ovo sjajne dve nedelje.

18:34

Alkaraz: "Pao sam pod pritiskom..."

Koliko je različito igrati za zlato na OI i GS finale?

- Drugačije je, ovde igram za Španiju. Igrao sam četiri GS finala, u teškim trenucima, uspevao sam da izdignem svoj nivo, a danas sam pao pod pritiskom, ne znam, možda sam osetio jači pritisak da nisam igrao najbolji tenis zbog toga. Igram 4 GS svake godine, a OI su svake četvrte godine, zato sam mogao i da osetim pritisak.

18:34

"Ova srebrna medalja ide za sve Špance"

Nadal je tvoj dubl partner, da li bi ovu srebrnu medalju posvetio njemu?

- Ova srebrna medalje ide za sve u Španiji, za ceo narod, sve koji su me podržavali tokom celog turnira, za moju porodicu, tim, za mene takođe. To je nešto što sam želeo od kako sam počeo da igram tenis. Ova medalja je za Španiju.

18:34

Alkaraz: "Malo sam razočaran..."

Možeš li da opišeš kako je igrati na ovakvom nivou i ti i Novak, verovatno bi pobedio bilo koga danas sa ovom igrom?

- Moj nivo je bio veliki, malo sam razočaran jer u najboljim situacijama nisam igrao najbolji tenis, u tajbrejku, kada je on podizao nivo. Ali moram da sagledam sve iz drugačije perspektive, imao sam sjajan turnir, imao sam sjajan meč, ponosan sam na sebe da sam bio u ovoj situaciji, imao sam gladnog Novaka naspram sebe, neverovatnog igrača, velike čestitke za njega, ponosan sam što sam što sam dao sve što sam mogao na teren danas, vratiću se jači i moram da naučim lekciju iz ovoga.

18:31

Dobro nam došli

Slavimo Noletovo zlato, slavimo uspeh!

Prvo ćemo saslušati Karlosa Alkaraza na velikom finalu.

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA