Javila se naredna rivalka boskerke za koju sumnjaju da je muško: "Svi pričaju o njenoj jakoj poruci"

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

"Obe imamo pesnice", poručila je Tajlanđanka

Alžirska boskerka Imane Kelif boriće se u utorak za finale Olimpijskih igara, u centru kontroverze oko toga da li je uopšte žensko ili muško!

Imane je bez problema savladala svoje rivalke i tom prilikom je privukla veliku pažnju celog sveta zboig tog viška muških hormona, ali je Međunarodni olimpijski komitet dao zeleno svetlo.

Njena protivnica u polufinalu biće Tajlanđanka Janjaem Suvanapheng koja se oglasila u javnosti i poručila:

- I ja sam to istraživala, o njenim hormonima, i znam da je ranije gubila od bokserki, ali to je bilo davno. Nisam sigurna da li je postala jača ili su joj se muški hormoni povećali. Ali ako se ponovo sretnemo, ne plašim se jer smo izjednačeni - rekla je Tajlanđanka i dodala:

Janjaem Suwannapheng Foto: AP/Tanjug

- I ja sam dobro pripremila svoje telo, dosta sam trenirala. Samo mislim, koliko god jaki ili čvrsti, obe smo ljudi, obe imamo dve pesnice. Došla sam do ovde, želim da idem po zlatnu medalju.

U subotu se povodom ovog pitanja oglasio i predsednik MOK Tomas Bah koji je stao mu odbranu Alžirke, ali i druge bokserke za koju se sumnjalo da je muško - Lin Ju Tin - koja je već u finalu.

- Budimo veoma jasni: govorimo o ženskom boksu. Imamo dve bokserke koje su rođene kao žene, koji su odgajani kao žene, koji imaju pasoš kao žene i koji se dugi niz godina takmiče kao žene. A ovo je jasna definicija žene. Nikada nije bilo sumnje da li su žene.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    4. avgust 2024 | 15:17

    Žene od rođenja kao što su i virdžine muškarci od rođenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA