KZS aerodrom, atletika konferencija za medije Foto: Nikola Anđić

Ispratili smo Adrianu Vilagoš, Ivanu Španović i Elzana Bibića na OI: "Fokus je ključan, nadamo se najboljem"

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
  • 0

Činjenice

  • Srbija je do sada obezbedila dve medalje na Olimpijskim igrama, pošto su prethodno Damir Mikec i Zorana Arunović osvojili zlato u miks parovima, u kategoriji 10 metara vazdušni pištolj, a Novak Đoković igra u finalu, te je samim tim obezbedio minimum srebro.
  • Što se srpskih atletičara tiče, Angelina Topić je zbog povrede morala da odustane od nastupa u finalu u skoku uvis, dok je Armin Sinančević ispao u kvalifikacijama.
Najnovije
15:49

Završena je konferencija!

Ovim je konferencija za medije završena! Atletičari su se vratili da gledaju Novakov meč, pred let za Pariz koji ih očekuje.

15:47

Adriana o pritisku

- Ja se trudim da ne razmišljam o tome, mislim da je najbitnije da ja uradim najbolje, i nadam se da će biti dovoljno. Puno smo trenirali, osećam se dobro, tako da trebalo bi još sve da se sklopi tamo da mogu da uradim šta sam planirala - rekla je Adriana.

15:45

O Novaku i finalu

- Nismo se čuli pred finale. Mislim da je jasno svima da je kada se spremamo za ovsako nešto, pogotovo pred veliko finale, da je fokus na taj mir koji imamo sami sa sobom, i mislim da ga je on imao, i da je jedna briga manje. Da završimo sa ovim, i da se vratimo svi, nadamo se sa medaljama - poručila je Španovićeva.

15:42

Fokus je na takmičenju

- Fokus je na takmičenju, a videćemo šta će tamo biti - poručila je Adriana.

- Kao što je Adriana rekla, fokus je na takmičenju, ali ići ćemo naravno i da bodrimo svoje kolege, pa ćemo timski sve to odraditi - rekao je Elzan.

15:41

Pariz je dobro poznata destinacija

- Dobro da. Ne menja nam mnogo gde se takmičenje održava. Ali, svakako da olakšava što je u Evropi, i što nam je poznato mesto - rekla je Španovićeva.

- Nije, naravno, sezona je pokazala da su dve skakačice udalj, iskočile iz grupe, neću da spominjem Ivanu, ali rekao bih njih tri bi trebalo da se upuste u borbu za najviši plasman - rekao je Obradović.

15:39

Vilagoš optimistična

- Mislim da učešće na velikim takmičenja, dala su na neki način i znanja i iskustva, ali ipak ovo su prve OI, i idemo tu sa željom da ona baca dobro. Mnogo zavisi od protivnika, ali trudimo se da idemo hrabro, i nadam se da ćemo proći u finale - rekla je Đerđa Vilagoš.

- Dobila sam puno saveta, ali ovo su moje prve OI, ali idem tamo pozitivno, i nadam se da ću ostati fokusirana na sebe i na ciljeve, i da užicvam u ovome - rekla je Adriana Vilagoš.

15:36

Ivana i njen trener su samouvereni pred put

- Pre svega sama činjenica na pete OI, moje poslednje, to nosi jednu ogromnu dozu uzbuđenja, ponosa i sreće... Sad komentarišemo da je Nole najstariji, ali ja ću biti najstarija skakačica u Parizu. Pretrpela sam par povreda, ali Pariz jeste moja neostvarena želja, olimpijsko zlato. Ja jesam mnogo želela da moj tim pristane da učestvuju samnoim u tako nečemu. Povreda je pod kontrolom, ali postoji uvek određeni rizik. Vođena sam iskustvom, željom i svim, i to mi daje za pravo da kažem da ću uraditi sve da dođem do cilja. Svakako ne želim da se iz Pariza vratim bez osmeha, i to treba biti kruna moje karijere - rekla je Ivana.

- Ambicije nikada nismo skrivali... Tu smo gde jesmo, krenuli smo na put, svima je jasno koje su nam ambicije, a to vrh pobedničkog postolja. I protivnice se nešto pitaju, videćemo kako će se karte podeliti - rekao je Goran Obradović.

15:32

Prvo se obratio Bibić

- Mogu reći da pre svega drav idem, potom spreman. Osećam da sam u dobroj pripremi, nadam se da ću to i pokazati. Znam da ću deliti liniju sa velikanima svetske atletike, ali ja verujem u sebe i u treninge koje sam radio do sada, i nadam se da ću pokazati svje kvalitete, i pokušati da ostvarim cilj, a to je plasman u finale, posle je sve moguće - rekao je Bibić

15:29

Počinje konferencija

Konferencija počinje, atletičari su tu!

14:02

Dobrodošli!

Dobrodošli u tekstualni prenos konferencije Ivane Španović, Elzana Bibića i Adriane Vilagoš pred odlazak u Pariz na Olimpijske igre!

Video: "Sada ću da zaplačem, okrenula sam se i rekla Damiru sve": Zlatna Zorana Arunović se obratila naciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA