Gudurić posle Južnog Sudana: "Moralo je biti teško, oni su ponosna nacija i bore se za svoju reprezentaciju"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Ipak, slavili smo i plasirali se u četvrtfinale

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom nad Južnim Sudanom (96:85) plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara, a tamo će ih sačekati Australijanci.

Nije bilo to tako lako, Južni Sudan se držao izvanredno i na kraju je ostvario jako važnu pobedu.

Prvotimac, Marko Gudurić istakao je da je Južni Sudan igrao sjajno, da im je ova utakmica značila za prolazak dalje, ali da je naš tim na kraju pronašao pravi recept.

- Naravno da je moralo. Znali smo da nas čeka teška utakmica, sjajan su protivnik, stvarno su veliki, fizički igraju i ova pravila koja su drugačija u odnosu na Evroligugde se pušta dosta kontakta, znali smo da će biti teško. Pritom, oni su jako ponosna nacija i bore se za svoju reprezentaciju. Ova utakmica im je bila potrebna za prolaz. Znali smo i bili smo mirni. Imamo dosta iskusnih igrača, bio je ovo dobar test pred četvrtfinale. 

Sledi Australija...

- Još jedna fizička ekipa koja dosta trči. Ekipa koja igra agresivno, imali smo utakmicu u Abu Dabiju protiv njih. Iskoristićemo je da pogledamo i da spremimo što je bolje ovu četvrtfinalnu utakmicu. 

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf iznenadio zlatnu Zoranu Arunović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne znam

    3. avgust 2024 | 23:51

    Na osnovu cega ovaj decko igra i ima minute

  • Nixx

    4. avgust 2024 | 08:16

    Znaci kosarkasu losem ili prosecnom ,imati dobrog MENADJERA i brate ides napred i kod trenera i u sastav ekipe...To je ovde u reprezentaciji OCIVIDNO 100%..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA