Selektor Delfina objasnio kako do zlata u vaterpolu: "Prosto je..."

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Odličan meč za vaterpoliste Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu pošto je u četvrtom meču na turniru savladala ekipu domačina Francuske sa 15:8.

Posle meča selektor vaterpolista je prvo izneo zamerke koje ima i pored ubedljive pobede.

-  Naravno, da imam. Mislim da ovo daleko nije neka idealna utakmica. Osvrnuo bih se na reprezentaciju Francuske. Osvojili su četvrto na Svetskom prvenstvu u Dohi u februaru. Imalisu velika očekivanja zbog igranja na domaćem terenu. Možda su i neki pritisak imali. Na ovom olimpijskom turniru izgledaju onako kako su izgledali na svetskom prvenstvu. Mislim, mi smo odigrali sigurno bolje. Vidi se reakcija posle Australije i te tri četvrtine i nešto protiv Španije. Ova utakmica je daleko od idealne, ali je iskorak napred. Treba da se okrenemo daljem radu i analizarimo neke greške u našoj igri. Da popravimo to. Imamo meč sa Mađarskom još u grupi, da se spremimo za to četvrtfinale.

Selektor je najavio borbu za treće mesto.

- Mislim da, mislim da. Utakmica sa Mađarskom odlučuje treće mesto. Mislim da je u suštini to nebitno. Bitno je da odigramo kako treba, da odigramo bolje nego što smo odigrali i danas. Da popravimo igru i da se spremimo za to četvrtfinale. Ne zna se raspored i može skroz da se okrene što se tiče trenutnog stanja. Tako da gledamo samo sebe. Bitno je da igramo bolje, da smo popravili neke stvari, ali daleko je to idealno. Moramo da radimo. Imamo još koliko? Dva, četiri dana do četvrtfinala. Da podignemo još kvalitet igre.

Selektor je potom, u šali, objasnio i šta se radi od četvrtfinala i kako se osvaja zlatna medalja.

- Sve selekcije u drugoj grupi su izuzetno jake. Skroz su neizvesne utakmice. Prosto je, od četvrtfinala imaš tri utakmice. Moraš pobediti sve tri.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klub sto

    3. avgust 2024 | 23:46

    Sto nama nece poci to za rukom ovaj put.. ali dobro. Sprema se tim za 2028 i nove OI u LA. Tek tamo mozemo da pokazemo svoj potencijal kada momci stasaju za velika dela. Jos nisu uigrani i dovoljno hrabri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA