Najjačem ikad dali borca 80 kg lakšeg: Bio je brutalan, a onda je dobio grdosiju od 165 kg

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 13

Tedi Riner još jednom pokazao zbog čega je živa legenda sporta i da mu nema ravnog

Francuski džudista Tedi Riner pokazao je još jednom zbog čega je najveći ikada u ovom sportu, a ulazi posle ovih Olimpijskih igara i rame uz rame mnogim veličinama koje konkurišu za epitet najvećeg sportiste svih vremena!

Riner je u spektakularnom finalu ekipnog takmičenja došao do svoje druge zlatne medalje u Parizu, a ukupno petog zlata na Olimpijskim igrama.

Prvo je postao olimpijski šampion po treći put u individualnoj konkurenciji za kategoriju preko 100 kilograma, a potom je pomogao Francuskoj da i u timskom takmičenju sruši favorizovani Japan u spektakularnom finalu.

Reporter Telegrafa je imao priliku da uživo posmatra borbu ovog velikana, bez dileme jednog od najvećih na Olimpijskim igrama, rame uz rame našem Novaku Đokoviću.

Zanimljivo je da se Riner borio paralelno kada su na tatamiju bili i naši džudisti, i to naš Nemanja Majdov.

Riner je u tom momentu imao borbu protiv Korejca Lija Junhvana. Ovo je bila faktički borba Davida i Golijata, jer Riner ne samo da je najbolji džudista svih vremena, već je i 60 kilograma teži od Korejca.

Stao je Korejac hrabro na tatami, ali se ishod unapred znao. Bila je to borba mačke i miša i u jednom momentu se desilo neizbežno - Korejac je poleteo u vazduh i oboren je na leđa - ipon za Rinera, koji je sve borbe u finalu dobio na ovakav način.

Zatim mu je "lak zalogaj" bio i Italijan Đenaro Pireli, a onda je u finalu zakazana borba divova.

Večiti derbi - Japan - Francuska viđen je u finalu, a tamo su Japanci imali svog "teškaša" koga su uparili sa Rinerom. Tacuru Sato je izašao na megdan Rineru. Grdosija od čoveka teška 165 kilograma mu nije mogla ništa.

I ne samo to, već ga je Riner, koji je 25 kilograma lakši, bacao takođe na pod i brutalnim Ipponom je došao do pobede, a potom je isto ponovio i u ključnoj borbi između njih dvojice.

Novi Ippon i novo zlato za cementiranje statusa legende i najvećeg džudiste svih vremena!

(Telegraf.rs)

Video: Ludilo! Srbi kupili stari kombi za 1.600€ , tri dana putovali do Lila na meč sa Amerima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    4. avgust 2024 | 10:18

    Aha " najveci ikada " , takmicio se nekada davno jedan Aleksandar Kareljin ....

  • Djoka

    4. avgust 2024 | 10:52

    Pitanje je kako baš da Tedi Riner izašao na meč u zlatnom meču. Drugo što se ćuti je velika sudijska pomoć pri pri rezultatu 3 : 1 za Japan. Francuz tri minuta sa dve kazne pokušava da napravi poteze odluke , koji su bili providno lažni. Ali, Srpskim džudistima , i ne samo Srpskim , kazne kao na traci.DOMAĆIN JE DOMAĆIN i NAŽALOST ISTORIJA PAMTI OSVAJAČE MEDALJA ALI NE I NAĆIN OSVAJANJA.

  • Zoki

    4. avgust 2024 | 10:41

    Kareljin bi ga pojeo za marendu, tog vašeg najjačeg..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA