Ovaj čovek je nepobediv: Legendarni Tedi Riner u ludilu dobio Japanca od 165kg za novo zlato za Francusku!

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Borba na zlatni poen je trajala skoro punih deset minuta

Ponovo spektakl u džudou! Ujedno i polsednji na ovim Olimpijskim igrama, pošto se od ovog sporta opraštamo do Los Anđelesa. Čuveni Tedi Riner uspeo je da u odlučujućoj "zlatnoj" borbi savlada Tacara Saita iz Japana i da donese timsko zlato Francuskoj, a način je bio neverovatan...

Naime, vodila se borba na zlatni poen, a Riner koji je težak oko 135 kilograma uspeo je da na tatami posle deset minuta borbe obori Japanca koji je težak čak 165 kilograma i da dobije ipon.

Prethodno je Japan, koji je inače savladao i nas u četvrtfinalu sa 4:1, gde je samo Milica Žabić došla do poena, inače vodio u ovom finalu sa 3:1, a Riner je "otresao" Saita i u prvoj borbi koju su vodili.

Za Japance je prvu borbu dobio Sanširo Murao protiv Maksima-Gaela Ambu Engajapa iponom, da bi potom vazarijem Rika Takajama srušila nesrećnu Roman Diko, koja je zaustavila našu Milicu Žabić da uzme bronzu individualno.

Tedi Riner doneo je prvi poen Francuskoj pobedom nad Tacuruom Saitom, da bi Nacumi Cunoda iponom srušila Saru Leoni Sizik. Desilo se zatim čudo, jer je Žoan-Benžamen Gaba dobio Hifumija Abea, koji nije izgubio skoro pet godina, da bi Klarisa Agbegnenu srušila Miku Takaiči.

Ostalo je istorija - Tedi Riner je još jednom pokazao zašto je veliki šampion i na kraju je uspeo da donese zlato Francuskoj.

(Telegraf.rs)

Video: U Loznici 30.000 ljudi na obeležavanju Dana secanja na stradale u Oluji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA