Hrvatska ostala bez zlata u tenisu na OI: Dona Vekić izgubila u finalu Đokovićevih omiljenih teniserki

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Ćinven Ženg je nova olimpijska šampionka

Kineska teniserka Ćinven Ženg nova je olimpijska šampionka u ženskom singlu u tenisu! Ona je sa 6:2, 6:3 savladala Hrvaticu Donu Vekić i osvojila zlato za svoju zemlju.

Ovo je Kini 16. zlatna medalja, a imaju još i 11 srebrnih i 9 bronzanih i trenutno su ubedljivo prvi na rang listi osvajača medalja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Hrvatska će se utešiti srebrnom medaljom, a imaju još i dve zlatne i jednu bronzu do sada na Igrama.

Kineskinja je sigurno počela meč, dominantno je osvojila prvi servis gem, a zatim odmah napravila brejk. Imala je Dona priliku da se vrati u igru odmah, ali je propustila dve brejk šanse i Žengova je odmakla na 3:0.

Zapretila je Hrvatica uskoro ponovo, imala je brejk šansu na 4:2 za Kineskinju, ali ponovo nije uspela da slomi servis rivalke, koja joj je u narednom gemu zadala novi udarac i ponovo napravila brejk, a samim tim osvojila i prvi set, a dobila i šansu da naredni otvori svojim servisom, što je uvek prednost.

Na startu drugog seta ista priča - Žengova sa nulom osvaja svoj servis, a potom odmah pravi brejk. Ovoga puta je Vekićeva uspela da vrati brejk odmah u narednom i vratila se u meč.

Usledio je napet gem u kojem je Vekićeva imala 40:0, a onda smo čak tri puta imali "đus", ali ne i brejk lopte, pa je Hrvatica izdržala pod pritiskom i izjednačila na 2:2.

Usledili su ponovo sigurni gemovi obe igračice, a onda je pri vođstvu 4:3 Kineskinja napala Vekić i došla do dve brejk lopte. Igrala je Hrvatica agresivno, ali se Žengova neverovatno branila i došla do šansi. Ipak, Vekić je spasila obe brejk šanse. Usledili su novi žestoki napadi i fenomenalne odbrane Kineskinje, posle koje je Dona ispucala loptu u aut pri smeču i poklonila joj je treću brejk šansu. Tu brejk šansu je spasila servisom, ali je Žengova došla do nove, posle koje je Dona ispucala loptu u aut i poklonila Kineskinji servis za pobedu, a ona to nije propustila.

Dona je grešila, poklonila je Ćinven dve meč lopte, a ona je odmah prvu i iskoristila za najveći uspeh u karijeri.

Omiljene teniserke Novaka Đokovića

Novak Đoković Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/bs

Inače, Dona Vekić i Ćinven Ženg su i omiljene teniserke Novaka Đokovića, koji je pred žensko finale na pitanje jednog inostranog novinara o kineskoj teniserki rekao da ne zna za koga će navijati.

- Ćinven je sjajna osoba, imali smo nekoliko zabavnih momenata kada smo se videli, ovo je velika stvar za Kinu i za sport tamo. Kina je ogromno tržište, čekali su na veliko ime od Na Li. Drago mi je što je uspela da dođe u finale i igraće protiv moje druge omiljene igračice, Done Vekić, ne znam za koga ću navijati. Drago mi je što su obe došle do finala - rekao je Đoković.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Nisam primetio nijednu ozbiljnu šansu Danske, a ni naš raspad sistema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милан T

    3. avgust 2024 | 18:42

    Браво Женг ..Омиљена тенисерко

  • Vodolijax

    3. avgust 2024 | 18:26

    Jupiiiiiiiii......soriii ......ali ovo je jače od mene......

  • Nebojša

    3. avgust 2024 | 19:38

    Pa nije Vekic igrala protiv 2 i vise kineskih teniserki nego JEDNE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA