Ispao od Đokovića u 1. kolu i završio karijeru, pa postao olimpijski šampion

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Veliki rezultat za Australijanca

Australijski par Metju Ebden - Džon Pirs osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama pošto je u velikom finalu porazio Amerikance Ostina Krajičeka i Radživa Rama sa 2-1, po setovima 7:6, 6:7, 10:6.

Ebden je tako nakon eliminacije u prvom kolu singla od Novaka Đokovića i vrlo simpatičnih scena sa tog meča, u kom je osvojio samo jedan gem, uspeo da uradi ono što inače bolje čini.

Treći dubl igrač sveta je tako sa jednako poznatim kolegom došao do jednog od najvećih uspeha u karijeri.

U prva dva seta viđen je po jedan brejk na obe strane terena, međutim tajbrejk je bio odlučjući u oba navrata. Amerikanci su prvi stekli prednost, međutim nisu imali niti jednu meč loptu, jer su rivali u drugom setu bili ubedljivi sa 7:1.

Super-tajbrejk doneo je poprilično jednoličnu igru, pet šansi da postanu šampioni imali su Ebden i Pirs i na kraju su tek poslednju priliku i realizovali.

Ebden je tokom karijere dva puta bio Grend slem šampion u dublu, na Vimbldonu 2022. i ove godine u Australiji. Pirs u svojoj kolekciji ima AO 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Video: "Verujem u Novaka! Za razliku od onog fudbala..." Saša Matić u izjavi "bocnuo" reprezentativce

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA