Milica Žabić pokupila simpatije cele Srbije, pa poručila: "Pucam od snage, i Silvu bih prebila da je došao"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Blistala je srpska džudistkinja

Ekipa Srbije u džudou nije uspela da se domogne medalje na Olimpijskim igrama, pošto je u repasažu poražena od Brazila 4:1.

Jedinu pobedu i u ovom i u okršaju četvrtfinala sa Japanom našoj zemlji donela je Milica Žabić. Ona je u izjavi posle takmičenja pucala od samopouzdanja.

- Ja mislim da je i ovaj Silva došao danas da bih i njega prebila, nekako tako pucam od snage. Pucam od snage, tako je bilo i juče, isti osećaj, samo što sam juče imala brzopleto reagovala pa je eto tako ispalo. Sada sam odlučila da mečevi ne traju više od drugog napada, mislim da je to najbezbolnije i za mene i za njih.

Milica je sve podredila ovom takmičenju i prija joj podrška ljudi.

- Mislim da je ovo najbolje urađen turnir u mojoj karijeri i nekako sam htela da bude akcenat na OI. Čak smo žrtvovali i SP i EP da bi ovde bilo to to. Stvarno sam dobila gomilu poruku, što ljudi koji su oko mene, koji prate i onih koji ne prate džudo, sada znaju šta je to, počeli su da razumeju nešto. Znači ta podrška, eto ja nisam imala ranije u tolikom broju, ali to mi je vetar u leđa, da vas podržava neko ko vas ne zna. To mi je super.

Prisetila se meča za bronzu u petak, koji je, prema svojim rečima, zbrzala.

- Tu sam samo odigrala brzopleto jer sam htela da, bio mi je plan da iznenadim drugom tehnikom, pa da se vratim na isto jer sam znala da će da poleti u jednom momentu. Malo me je preduhitrila jer se brzo okreže i spretna je, hajde u kukovima u tehnikama i nisam mogla da iskontrolišem. Bila je veća razlika u kilažama između nas dve, mada mi to nije predstavljalo problem do sada. Danas me ne bi niko dobio - rekla je kroz osmeh Milica.

Na kraju je istakla da je na ovom takmičenju postala svesna svojih sposobnosti.

- Nešto se kod mene otčepilo, nije da ranije nisam verovala u sebe, jesam. Samo, ja nikad nisam bila svesna svog talenta, sposobnosti svog tela, funkcija. Mislim da se sada to negde otkačilo, nadam se da će ići tom putanjom i da će u narednom periodu biti još bolje.

Kako je krenula, mogla bi da izazove i Tedija Rinera, najbolje džudistu sveta.

- On će tek da padne - kroz šalz he istakla Milica Žabić.

(Telegraf.rs)

Video: Majdov zaplivao za časni krst na Bogojavljenje, prekrstio se i zaronio u ledenu vodu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA