Srbin u borbi "Davida i Golijata": Poslali mu "zver" od 2.03 m i 170 kg, neverovatno šta je izdržao

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Herojska borba Aleksandra Kukolja protiv 80 kilograma težeg Brazilca

Džudisti Srbije završili su ekipno takmičenje na Olimpijskim igrama kao sedmi, pa tako u ovom sportu u Parizu nismo uspeli da osvojimo medalju.

Bili smo blizu u pojedinačnoj konkurenciji, negde je falilo sreće, negde smo debelo pokradeni od strane sudija, što je posebno istakao Nemanja Majdov, i u pojedinačnoj, ali i posle mečeva u ekipnoj konkurenciji.

Ali, naši predstavnici su se herojski borili, iako su naspram sebe često imali neravnopravne rivale. Naime, čak tri naša predstavnika su se borila protiv predstavnika u jačim kategorijama.

Među njima je bio i Aleksandar Kukolj, kojem su Brazilci u repesažu za rivala stavili Rafaela Silvu, iskusnog 37-godišnjeg džudoku, koji je prava zver!

Publika u Mars areni je videla neverovatan prizor na tatamiju, ovo je bukvalno bila borba Davida i Golijata, jer je naš predstavnik imao čak 80 kilograma manje u odnosu na rivala.

Silva ima visinu od 2,03 metra, a na to dodajte i 170 kilograma čistih mišića! Zaista je borba delovala neravnopravno, ali je Kukolj pokazao neverovatnu hrabrost i srce!

Izdržao je junački čitavu borbu, na kraju je poražen na, kako je i sam rekao "glupe kazne".

Zanimljivo je da je pre svoje borbe imao i kratak razgovor sa najvećim džudistom današnjice - Tedijem Rinerom, čovekom koji je i palio olimpijski plamen i trostrukim olimpijskim šampionom u individualnoj konkurenciji.

Tedi Riner Tedi Riner; Foto:AP/Tanjug

Tedi Riner je Kukolju dao savet kako da se bori protiv Silve, što mu je i pomoglo da izdrži borbu pre isteka do "zlatnog poena".

Nažalost, na kraju su sudije presudile u korist Brazilca, pa su oni otišli u borbu za bronzu kasnije, dok su naši predstavnici završili na sedmom mestu.

Kukolj se posle borbe i fizički i emotivno potpuno ispraznio, pa je nakon što je napustio tatami morao čak i da legne na pod, ne bi li povratio energiju.

Zaista za ovakvu borbu i kako je hrabro stao na crtu ovoj grdosiji i kako se držao sve vreme, zaslužuje samo divljenje.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo crkvu Svetog Save u Parizu gde često dolazi Novak Đoković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA