Košarkašice Srbije Foto: Tanjug/AP

Košarkašice porazom završile grupnu fazu: Anderson briljirala, "Lavice" sa drugog mesta u četvrtfinale

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
  • 0

Ženska košarkaška reprezentacija poražena je od selekcije Španije sa 70:62, u okviru trećeg kola grupne faze Olimpijskih igara u Parizu.

Ovo je bio direktan okršaj za prvo mesto, te će tako Špankinje kao prve iz grupe u četvrtfinale, dok naše devojke idu sa drugog mesta.

Što se samog meča tiče, nije ovo bila dobra partija za izabranice Marine Maljković.

Od samog početka, bilo je primetno da su rivalke nešto koncentrisanije i konkretnije, pre svega što se odrbane tiče, s obzirom na to da su naše devojke dosta teško dolazile do poena.

Ipak, nije to bilo  toliko vidljivo u prvoj deonici koju je Španija dobila sa 16:13, ali potom, kako je vreme odmicalo, i te kako jeste.

Kako je vreme prolazilo, tako je i rasla prednost Španije, te su na poluvremenu imale devet poena viška Špankinje - 37:27.

Usledila je potom i vrlo loša treća deonica, u kojoj su naše košarkašice postigle svega 10 poena, i to tek u drugom delu deonice, a treba istaći da je Španija to iskoritila i povećala razliku, sa 18:10 u četvrtini.

Što se poslednje deonice tiče, kao da su se malo probudile naše košarkašice, ali bilo je već prekasno za to, te je Španija na kraju došla do trijumfa.

Najefikasnija u našim redovima bila je Ivon Anderson sa 18 postignutih poena, uz sedam asistencija, dok su u redovima pobedničkog tima Konde ubacila 15, a Kasas 10 poena.

Naše košarkašice tako kao druge iz grupe sa dve pobede i porazom idu u četvrtfinale, dok će Španija kao prva bez poraza proći dalje iz grupe A.

Činjenice

  • Naše košarkašice su sa dve pobede u isto toliko dogiranih mečeva obezbedile prolaz u četvrtfinale
  • Ovaj duel odlučiće ko će iz grupe otići kao prvoplasiran, pošto i Srbija i Španija imaju po dve pobede
  • Španija je favorit u ovom meču, i kvota na njih je oko 1.60 pre meča, dok je na Srbiju blizu 2.20
Najnovije
14:50

III četvrtina - 38:55 - Loša deonica za nas!

10. minut - Vrlo loša četvrtina za naše košarkašice... Prednost Špankinja konstantno raste, iznosila je i 20 poena viška, ali za sada smo na -18. Ipak, ne deluje kao da Marinine izabranice imaju rešenje za ovakvu igru rivalki.

14:28

III četvrtina - 28:37 - Počelo je drugo poluvreme!

1. minut - Počeo je drugi deo igre. Špankinje odmah kreću dosta furiozno!

14:14

II četvrtina - 29:36 - Poluvreme!

10. minut - Uspele su Špankinje da naprave osetniju razliku, pa na obaveznu pauzu odlaze sa sedam poena viška. Čini se da su uspele da iskoriste propuštene napade našeg tima, i pre svega dobrom odbranom odđu do razlike. Videćemo kako će to izgledati u drugom poluvremenu, ali jasno je da mora bolje, ako Marinine lavice žele do trijumfa.

13:58

II četvrtina - 17:23 - Uspevaju da se odlepe Špankinje

5. minut - U ovim trenucima su preuzele ritam košarkašice Španije, Došle su na osetnih šest razlike, i sada se čini da su za nijansu bolje od naših devojaka. Ipak, ima još mnogo da se igra.

13:50

I četvrtina - 13:16 - Kraj prve deonice!

10. minut - Gotova je prva deonica, a Španija vodi sa malih tri razlike. Dosta dobro pariraju izabranice Marine Maljković, i rivalke su uspele tek na samom kraju da dođu do neke prednosti. Ipak, ima još mnogo da se igra, i ova prednost svakako da ne znači ništa.

13:43

I četvrtina - 9:9 - Mali broj poena za sada

7. minut - Dosta mali broj poena za sada, ispromašivala se propisno i Španija, ali i naše košarkašice. Za sada je sve u egalu, vodila je Španija, ali Marinine devojke drže ritam i sve za sada deluje prilično dobro, osim te efikasnosti.

13:32

I četvrtina - 0:0 - Meč počinje!

Počinje susret!

12:48

Dobrodošli!

Doibrodošli u tekstualni prenos meča košarkašica Srbije protiv Španije u trećem kolu Olimpijskih igara u Parizu!

Video: "Sada ću da zaplačem, okrenula sam se i rekla Damiru sve": Zlatna Zorana Arunović se obratila naciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA