Oglasio se otac bokserke koju mnogi smatraju muškarcem: "Oni ne žele da ona bude šampionka..."

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Imao je šta da kaže

Veliku prašinu na Olimpijskim igrama u Parizu podigla je Imane Kelif, bokserka iz Alžira, čiji je pol nepoznat.

Imane je inače prošle godine diskvalifikovana sa Svetskog prvenstva u boksu, a razlog za to je što je na testu imala veoma visok nivo testosterona.

Ipak, ona se takmiči na OI, a veliku buru izazvao je potez Italijanke, Anđele Karini koja je posle 45 sekundi odustala od meča zbog jakih udaraca.

Tada je Kelif našla na udaru kritika, dok je veći deo javnosti stao na stranu Italijanke, a sada se o svemu oglasio otac Imane Kelif, Azar.

- Ovi kritičari i glasine imaju za cilj da destabilizuju Iman, jer ne žele da ona bude svetska šampionka. Kažem joj da u ringu dokaže da nisu u pravu i nadam se da će učiniti Alžir ponosnim, kao i arapske zemlje i da će osvojiti zlatnu medalju. Ona je naš uzor i želimo da budemo poput nje i da poštujemo Alžir - rekao je Amar za "Dejli Mejl".

Podsetimo, Međunarodna bokserska federacija (IBA), dodeliće Anđeli Karini 50.000 dolara, dok će njen savez i trener dobiti po 25.000.

(Telegraf.rs)

Video: "Sada ću da zaplačem, okrenula sam se i rekla Damiru sve": Zlatna Zorana Arunović se obratila naciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA