Džudisti Srbije ostali bez polufinala OI: Evo kako i dalje imaju šanse za medalju!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Zemlja u kojoj je ovaj sport nastao je prosto bila dominantna

Džudo selekcija Srbije u ekipnom takmičenju nije uspela da prođe do polufinala Olimpijskih igara, pošto je veliki favorit za zlato Japan došao do pobede rezultatom 4:1.

U prvoj borbi Strahinja Bunčić je uspeo da oduži partiju protiv Hifuni Abea, međutim nakon tri i po minuta njegov rival je došao do ipona. Usledila je borba Marice Perišić u kojoj je Saki Nizoe bila u potpunosti  u boljoj poziciji i rival je došao do duplog vođstva.

U trećoj partiji, u kategoriji muškaraca do 90 kilograma Takanori Nagase je u zlatnom produžetku naterao Nemanju Majdova na treći penal, pa je Japan imao i 3:0.

Najhrabriju i dominatnu borbu prikazala je Milica Žabić protiv Rike Takajame i bez greške je iponom srušila rivalku i za manje od minut vratila nadu.

To je ipak bio jedini poen za naš tim, pošto je Aron Volf i pored slabijeg početka došao do pobede protiv nad Aleksandrom Kukoljem.

Srbija će učestvovati u repasažu, najpre protiv poražene selekcije iz okršaja Nemačka - Brazil, a u slučaju prolaska dalje, za bronzu će se boriti protiv poraženog iz susreta polufinala.

(Telegraf.rs)

Video: Legendarni profesor sa DIF-a otkriva tajne borilačkih sportova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA