Srpske džudiste čekaju Japanci koji imaju gromadu od 165 kg mišića: Kako ovog borca odvojiti od zemlje?

 
S. I.
D. U.
S. I. D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

On ipak nije delegiran nakon poraza

Nekoliko nesrećnih eliminacija srpskih džudista obeležile su Olimpijske igre u pojedinačnoj kategoriji, ali je u timskoj sve dobro počelo za nas. Holandija je bila prvi rival našeg tima, a momci i devojke su uspeli da ih ostave u osmini finala rezultatom 4:2.

Preokret nakon 1:2 na početku zaista obećava, međutim u narednoj rundi nas očekuje niko drugi do dvostruki uzastopni svetski šampion u miks kategoriji Japan.

Žreb nas nije pomilovao, ali na putu do medalje moraju pasti i jaki protivnici, a čak i u slučaju poraza tu je repasaž i nova šansa.

Koliko je Japan snažan dokazuje podatak i da jednu ovavku gromadu nisu prijavili za meč sa nama, nakon što je poražen od Nikoloza Šerazadišvilija.

Tacuru Saito je japanski džudista nesvakidašnjeg izgleda. Više podseća na sumo rvača, i takmiči se u najtežoj 90+ miks kategoriji, mada njega kilaža dostiže i brojku od 165, kako je sam rekao u jednom od intervjua.

Stiče se utisak da će "zgromiti" svakog rivala protiv koga stane, međutim nije baš sve u izgledu, kao što smo mogli da vidimo. Zanimljivo je i to što je on visok 189 centimetara, a stiče se dojam da ima sigurno dva metra.

Saito ima 22 godine i iza sebe dvesvetske titule u miksu sa Japanom, kao i srebro na SP 2022. u Taškentu u 100+ kategoriji.

(Telegraf.rs)

Video: Džudisti Crvene zvezde i kineskog Liaoninga priredili spektakl u SC "Šumice"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA