Osvojila zlato na Olimpijskim igrama, pa rekla "da": Prelepa priča Kineskinje iz Pariza

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Nakon završetka ceremonije dodele medalja, Huang je iznenadio njen saigrač iz reprezentacije

Kineska zvezda badmintona, Huang Ja Ćiong, doživela je emotivan trenutak na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, gde je osvojila zlatnu medalju i prihvatila bračnu ponudu od svog saigrača.

Huang, tridesetogodišnja olimpijka, zajedno sa svojim partnerom u dublu, Ženg Sivijem, osvojila je zlato u mešovitom dublu savladavši južnokorejski tim Kim Von-ho i Jong Na-eun. Pobeda je usledila u četvrtak, 2. avgusta, i bila je krunisana nesvakidašnjim događajem.

Nakon završetka ceremonije dodele medalja, Huang je iznenadio njen saigrač iz reprezentacije, iz muškog dubla, Liu Jučen, pojavivši se s buketom cveća. Pred publikom u areni La Šapele, Liu je kleknuo i zaprosio je, što je izazvalo ovacije prisutnih.

Huang je, s očima punim suza, prihvatila prosidbu, dok joj je Liu, koji je osvojio srebro u muškom badmintonu u Tokiju 2020, stavljao prsten na prst. U izjavi za zvanični olimpijski sajt, Huang je istakla da oseća "sreću, sreću, sreću."

- Iznenadila sam se prstenom - priznala je Huang.

- Fokusirana sam bila na trening kako bih postala olimpijska šampionka, i ovo nisam očekivala.

Liu Yuchen, Huang Ya Qiong Foto: Simon West / Actionplus / Profimedia

Na društvenim mrežama ovaj dirljivi trenutak izazvao je brojne reakcije i čestitke.

Huang je za "Associated Press" rekla da je „prosidba bila potpuno neočekivana jer sam se pripremala za utakmicu.“ Dodala je da je „postala olimpijska šampionka i bila zaprošena u istom danu, što je potpuno neočekivano.“

Ova romantična prosidba nije prva na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Pre početka Igara u Parizu, argentinska igračica hokeja na travi, Marija Kampoj, dobila je bračnu ponudu od dečka Pabla Simoneta, koji igra za rukometnu reprezentaciju Argentine, u Olimpijskom selu.

Timovi iz Argentine su se prvobitno okupili za grupnu fotografiju pored Sene, kada je Simonet, star 32 godine, iznenadio Kampoj, staru 34 godine, i zaprosio je. U svom Instagram postu, Simonet je napisao da mu je "žena života rekla 'da' na mestu iz snova."

Takođe, bilo je tu još prosidbi, i nema sumnje da je ovo postao jedan trend Olimpijskij igara.

(Telegraf.rs)

Video: "Sada ću da zaplačem, okrenula sam se i rekla Damiru sve": Zlatna Zorana Arunović se obratila naciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA