Sjajan uspeh džudista Srbije u Parizu: Holandija je stvar prošlosti, olimpijska medalja jako blizu!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Preokret našeg tima!

Džudisti Srbije upisali su sjajnu pobedu u osmini finala Olimpijskih igara pošto su sa 4:2 uspeli da poraze Holandiju. Našim reprezentativcima su sada potrebne još dve pobede kako bi došli do medalje.

Rival je prvi upisao pobedu i vodio sa 1:0, zatim i 2:1, međutim to nije poremetilo naše borce koji su kasnije kročili na tatami. Sve je počelo porazom Milice Nikolić u okršaju sa Džuli Beurskens za samo 25 sekundi.

Strahinja Bunčić je potom uspeo da se osveti i preko Tornikea Cjakadoe poravnao, međutim Marica Perišić nije uspela da donese preokret i Džoan Van Lishut je stavila Holandiju u pol poziciju.

Usledio je duel dug skoro sedam minuta u kom je Nemanja Majdov bio strpljvi i u zlatnom produžetku je iznudio treći penal Noela vant Enda.

Taj meč bio je inicijalna kapisla, pošto je Milica Žabić posle propuštene šanse za individualnu medalju u petak, sada za samo devetnaest sekundi porazila Marit Kamps za vođstvo od 3:2.

Poslednji poen Srbiji doneo je Aleksandar Kukolj, takođe u zlatnom produžetku u okršaju sa Majklom Korelom i Srbija je prošla dalje rezultatom 4:2.

Džudo se ove subote završava na OI, pa ćemo tokom dana imati makar još dva meča, pošto je plasman u četvrtfinale obezbedio makar repasaž.

(Telegraf.rs)

Video: Stošić i Fabjan zapevali Džeja u svlačionici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA