Bogata nagrada čeka italijansku bokserku koja je odbila da se bori protiv rivalke nepoznatog pola na OI!

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Međunarodna bokserska federacija rešila je da nagradi Anđelu Karini

Vrlo bogata nagrada čeka italijansku bokserku, Anđelu Karini od strane Međunarodne bokserske asocijacije (IBA) nakon svoje odluke da odustane od borbe protiv Iman Kalif iz Alžira u četvrtfinalu Olimpijskih igara, a reč je o rivalki kojoj je pol nepoznat.

Velika polemika povela se oko toga zbog čega je Iman Kalif dopušten nastup na Olimpijskim igrama, ako je u svim drugim organizacijama zabranjen, a oglasile su se i mnoge poznate ličnosti. Kalif inače ima DSD poremećaj o čemu smo vam već ranije i pisali.

Ipak, Anđela Karini je posebno u Italiji dočekana kao velika pobednica, a sada je saznala da će dobiti i bogatu nagradu.

Naime, Međunarodna bokserska asocijacija (IBA) je odlučila da je nagradi sumom ekvivalentnoj onoj koja bi pripala pobedniku Olimpijskih igara. Predsednik IBA, Umar Kremljev izjavio je da je bio zabrinut za bezbednost bokserke.

- Nisam mogao da gledam njene suze - rekao je on.

IBA je izjavila da podržava i Sitoru Turdibekovu, koja je takođe poražena tokom takmičenja.

Organizacija planira da dodeli sumu od 3.100.000 dolara takmičarima, trenerima i federacijama tokom Olimpijskih igara. Nosioci zlata dobiće po 100.000 dolara, srebro je vredno 50.000, a bronza 25.000.

To znači da će Anđeli pripasti suma od 100.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf iznenadio zlatnu Zoranu Arunović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA