Košarkaši Srbije saznali na koga će moći da "udare" u četvrtfinalu OI u slučaju da sutra pobede Južni Sudan!

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Pobeda Nemačke nam odgovara

Košarkaši Srbije dobili su fantastične vesti danas sa stadiona "Pjer Moroa" u Lilu, pošto su Nemci uspeli bez ikakvih problema da savladaju reprezentaciju Francuske i da tako kao prvoplasirani tim obezbede plasman dalje u četvrtfinale Olimpijskih igara - 85:71.

Ovaj rezultat ima veliki uticaj na rasplet pred sutrašnji meč Srbije i Južnog Sudana i on je odgovarao našem timu. Sada nam je potrebna bilo kakva pobeda kako bismo završili kao najbolji drugoplasirani tim iz svih grupa i tako obezbedili sebi povoljniji put pred četvrtfinale!

Naime, Srbija bi u slučaju pobede nad Južnosudancima imala bolji skor u odnosu na Australiju koja je prva u Grupi A sa 1-2, dok ima bolju koš razliku od Francuske već sada, uprkos eventualnom izjednačenju po broju trijumfa (2-1).

Ako SAD sutra opravdaju ulogu favorita i Srbija pobedi Južni Sudan, onda će Nemci i SAD su u prvom šeširu, Srbija i Kanada u drugom, Francuska i Australija su treći šešir, dok su četvrti dve preostale najbolje trećeplasirane selekcije, a to će biti Brazil i neko od Južnog Sudana i Grčke.

Zanimljivo je da Amerikanci mogu da skliznu u drugi šešir sa nama, ako budu izgubili od Portorika, što je manje verovatno.

Održaće se žreb pred četvrtfinale, a u tom slučaju se "mešaju" grupa u kojoj su Srbija i Kanada i ona u kojoj su Francuska i Australija. To znači da su Francuzi i Australijanci naši potencijalni rivali u četvrtfinalu u slučaju da pobedimo Južnosudance.

I ne samo to, Srbija će zbog situacije da su Kanada i Australija bili u istoj grupi u tom slučaju u četvrtfinalu igrati protiv Australije, jer ovaj prethodni okršaj ne bi bio dozvoljen!

Ako budemo izgubili od Južnog Sudana, onda ćemo biti jedna od dve najbolje trećeplasirane selekcije, samo je bitno da ne izgubimo razlikom većom od 24 poena. Tada se naravno sastav grupa menja.

Uzmimo da će SAD pobediti Portoriko. Tada će prvu grupu činiti SAD i Nemačka, u drugoj će biti Kanada i Francuska ukoliko Sudan pobedi sa manje od osam razlike ili Južni Sudan ako ta razlika bude veća, treću bi činili Južni Sudan ako trijumf bude manji od osam razlike ili Francuska ako bude veći, a tu bi bila i Australija. Na kraju četvrtu grupu bi činili Srbija i Brazil. Onda bismo se mešali sa SAD i Nemačkom.

(Telegraf.rs)

Video: "Sada ću da zaplačem, okrenula sam se i rekla Damiru sve": Zlatna Zorana Arunović se obratila naciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • oki

    2. avgust 2024 | 22:49

    Da ovo su lepo osmoslili da nema namestanja u zadnjem kolu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA