Evo zašto je za Đokovića finale Olimpijskih igara istorijsko

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Svi se nadamo da će uzeti zlato

Pobedom protiv Lorenca Musetija sa 2:0 u setovima (6.4, 6:2), najbolji svetski teniser ikada Novak Đoković obezbedio je sebi prvo finale Olimpijskih igara u karijeri!

Tamo će igrati protiv Karlosa Alkaraza u nedelju i ono će biti istorijsko, jer ćemo gledati najstarijeg i najmlađeg tenisera ikada koji su se borili za zlato. Podsetimo, Novak ima 37 godina, a Karlitos 21 godinu.

Takođe, Đoković je postao tek treći igrač koji je stigao do finala Olimpijskih igara u pojedinačnoj konkurenciji nakon što je napunio 30 godina -  od kada je tenis ponovo uveden na Olimpijske igre 1988. On se pridružio elitnoj grupi u kojoj su Serena Vilijams i Rodžer Federer.

Đoković će takođe tražiti osvetu jer nedeljni meč dolazi samo tri nedelje nakon što je izgubio od Alkaraza u finalu Vimbldona. Trenutno je 3:3 u međusobnom skoru.

Ako Nole dobije, postaće tek peti igrač koji je ostvario zlatni slem u karijeri. Ovo prestižno dostignuće uključuje osvajanje sva četiri grend slema i zlatne olimpijske medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Samo Štefi Graf, Andre Agasi, Rafael Nadal i Serena Vilijams su ranije ovo uspeli.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Nisam primetio nijednu ozbiljnu šansu Danske, a ni naš raspad sistema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA